Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
Za rekreativce, sportaše, umirovljenike, osobe s invaliditetom

Završeni radovi na sanaciji i opremanju borilišta “Sokol”

Foto: Grad Daruvar
Vrijednost projekta iznosi gotovo milijun kuna, a financiraju ga Ministarstvo sporta s oko pola milijuna kuna, Savez Čeha s 200 tisuća kuna i Grad Daruvar s 231.752,73 kune

Na oduševljenje svih Daruvarčana završili su svi radovi na sanaciji i opremanju daruvarskog borilišta “Sokol” za šport i rekreaciju djece, mladih, rekreativaca, umirovljenika i osoba s invaliditetom, koji se od sada može aktivno koristiti.

GAREŠNICA INFINITY FESTIVAL Promocija znanosti i glazbe među najmlađima

Povratak starog sjaja

U tehnički pregled uputio se i gradonačelnik Damir Lneniček, koji je ujedno prvi šutnuo loptu na tom terenu.

– Drago mi je da se Sokolu vraća stari sjaj te da će ga djeca, mladi, rekreativci i svi građani Daruvara moći koristiti ponajprije za sve sportske aktivnosti, ali isto tako postoji mogućnost, s obzirom na to da je postavljeno 1300 sjedalica, korištenja za kulturne i umjetničke manifestacije. Ovdje se može igrati mali nogomet, odbojka, tenis i rukomet, odnosno za to su iscrtane linije – rekao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo milijun kuna, a zajednički ga financiraju Ministarstvo turizma i sporta s oko pola milijuna kuna, Savez Čeha s 200 tisuća kuna i Grad Daruvar s 231.752,73 kune.

Istraživanje Hrvatske udruge poslodavaca Poduzetnici ocijenili da je Bjelovar jedan od najboljih gradova za rad

Sanirani stadion Sokol, zaključili su nakon obnove, multifunkcionalan je teren za rekreaciju, manifestacije, programe iz kulture, glazbene programe i slično. Izvođač radova bila je tvrtka EDEL SPORT d.o.o. iz Zagreba, koju zastupa direktor Igor Gavranović, a radovi koji su ukupno trajali oko tri mjeseca obuhvaćali su uređenje drenaže i betonsko-asfaltne podloge borilišta, nivelaciju borilišta, popravak i čišćenje betonskih tribina te izgradnju betonskog zaštitnog zida oko borilišta. Osim toga, oblaganje zaštitnog zida radi zaštite od ozljeda, postavljanje mekane dvoslojne specijalne podloge na borilište, iscrtavanje crta na borilištu za pojedine sportove primjerice nogomet, rukomet ili odbojku, postavljanje novih golova i koševa, postavljanje novih električnih instalacija i rasvjete te postavljanje sjedalica na tribine.

Radovi dulji zbog kiše

– Radovi su trebali biti gotovi prije mjesec dana, a s obzirom na to da se gumirani materijal može postavljati samo kada je suho i sunčano, zbog kiše se to ipak oduljilo. Bez obzira na to, drago mi je da su radovi završeni i da već u subotu imamo pravo otvaranje i kvalitetno korištenje Sokola u sklopu projekta Aktivna Hrvatska – istaknuo je Damir Lneniček.

DOGAĐANJA U ČAZMI Treći autobus Čazmatransa ukrašen motivima Čazme

Na oduševljenje prisutnih pri obilasku radova saborski zastupnik Vladimir Bilek odbacio je sako, stao na gol i vrlo spretno štitio mrežu koju je, među ostalima, napadao i gradonačelnik Lneniček.

– Lijepo je biti ovdje na uređenom stadionu, već je bilo dosta upita, ali jednostavno se moralo zbog kvalitete malo produljiti. Jedva čekam vidjeti popunjene stolce i konačno imamo pravi stadion u samom središtu grada. Ovdje će naši građani gledati svoju djecu, prijatelje, razne turnire, natjecanja, ali i ostale manifestacije – izjavio je Bilek.