Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA INFINITY FESTIVAL

Promocija znanosti i glazbe među najmlađima

Foto: Ivona Ćuk
Na veliku podršku naišli su kada su festival predložili gradonačelniku Josipu Bilandžiji i direktorici Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Danieli Belak.

Rodni grad hrvatskih velikana Ive Robića i Milojka Mike Vucelića ove je godine pripremio festival njima u čast. Riječ je o novom Garešnica Infinity Festivalu, kojemu je glavni cilj promovirati znanost i glazbu u najširem smislu kod djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, ali i svih ostalih zainteresiranih posjetitelja.

Istraživanje Hrvatske udruge poslodavaca Poduzetnici ocijenili da je Bjelovar jedan od najboljih gradova za rad

Jedna od glavnih organizatorica, knjižničarka Srednje škole “August Šenoa” Margareta Miloš, iznimno je zadovoljna izvedbom festivala i učenicima koji su volonteri.

– Imamo tu sreću da su kod nas rođena ova dva velikana pa je spletom okolnosti nastao ovaj festival. Odlučili smo ovo napraviti za predškolsku djecu, jer takvo nešto za njihovu dob još ne postoji u Hrvatskoj. Naši učenici, osnovnoškolci i srednjoškolci koji su sve pripremali, također uče o prezentaciji, komunikaciji i svi su na dobitku – kazala je Margareta Miloš.

Na veliku podršku naišli su kada su festival predložili gradonačelniku Josipu Bilandžiji i direktorici Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Danieli Belak.

– Ovo je odlična ideja, ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost. Želja nam je da ovaj festival postane tradicionalan, da ga razvijamo i da djeca stječu što više znanja. Ovo je jedan veliki, bitan festival koji će iz godine u godinu napredovati, a koji ćemo mi beskompromisno podržavati jer želimo da mladi imaju sadržaje za zabavu, učenje i organiziranje jer oni su naša budućnost – kazao je gradonačelnik Bilandžija.