Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
ZA VJEŽBANJE I ODLAZAK NA TERENE

Novo vozilo za ispostavu HGSS-a u Daruvaru

Foto: Grad Daruvar
Vrijednost nabavljenog automobila je 142.201,75 kn. Koristit će ga ispostava HGSS-a Daruvar

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček predao je pročelniku stanice Bjelovar Tomislavu Piraku na korištenje automobil Dacia Duster Comfort koji će se koristiti za rad ispostave Daruvar osnovane 17. ožujka ove godine odlukom Skupštine Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Bjelovar.

“Zbogom, školo, do jeseni” – nagrađeni najbolji učenici u VPŽ-u Župan Andrović: Ovi učenici su budućnost naše županije

Vozilo je potpuno financirano europskim sredstvima, a Gorskoj službi spašavanja služit će za vježbanje i terene.

– Drago mi je da smo auto, koji smo dobili sukladno prekograničnom projektu, predali HGSS-u. Nadam se da im koristiti, naravno uz što manje intervencija, ali da u sklopu Edukacijskog centra i daruvarske Ispostave budu opremljeni i spremni za akciju, ako za njom bude potrebe – rekao nam je Damir Lneniček.

Vozilo je nabavljeno u sklopu projekta SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fondova Europske unije putem programa Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., prioritetna os II: Zaštita životne sredine i prirode, unapređenje prevencije rizika i promocija održive energije i energetske efikasnosti, a vrijednost nabavljenog automobila je 142.201,75 kn.

IZBOR, PRISEGA... Konstituirajuća sjednica Skupštine VPŽ-a

Koristit će ga ispostava HGSS-a Daruvar kojoj će vozilo ovakvih gabarita uvelike olakšati posao na intervencijama.