Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
“Zbogom, školo, do jeseni” – nagrađeni najbolji učenici u VPŽ-u

Župan Andrović: Ovi učenici su budućnost naše županije

Foto: Kristijan Toplak
Oni su budući gospodarstvenici, inženjeri, liječnici, glazbenici, oni su pokazatelj da i oni koji dolaze iz male sredine mogu biti među najboljima u Hrvatskoj, ističe župan Andrović

Orahovica je bila domaćin završne školske manifestacije “Zbogom, školo, do jeseni”, koja se ove godine održavala uz moto “Pod svjetlima reflektora”, a uz Virovitičko-podravsku županiju, organizaciju je potpisala OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica. Na manifestaciji su proglašeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ-a.

ENERGETSKI POTENCIJAL Brač je prvi otok koji ima akcijski plan energetski održivog razvoja

Najbolji od najboljih

Ivan Jadek, koji dolazi iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, najbolji je učenik osnovnih škola. Zanimljivo, već šestu godinu zaredom najbolji osnovnoškolac dolazi iz ove škole.

U kategoriji umjetničkih glazbenih škola, slavili su Kristijan Matković i Dinko Magenhajm, učenici GŠ Jan Vlašimsky Virovitica. Kristijan Vuk, slastičar Strukovne škole Virovitica, najbolji je učenik srednjih škola s trogodišnjim programom. Istodobno, Filip Smrček, maturant Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, prirodoslovno-matematički smjer, najbolji je učenik srednjih škola VPŽ-a s četverogodišnjim programom. Osim toga, nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola iz županije te njihovi mentori koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od tri prva mjesta.

– Prigoda je to kako bismo nagradili najbolje od najboljih, 12 učenika i njihovih 12 mentora iz osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od tri mjesta. Ovo je pokazatelj uspješnog rada, a ovi učenici su budućnost naše županije. Oni su budući gospodarstvenici, inženjeri, liječnici, glazbenici, oni su pokazatelj da i oni koji dolaze iz male sredine mogu biti među najboljima u Hrvatskoj – rekao je župan Igor Andrović.

KNJIŽNICA I ČITAONICA NIKOLA ZRINSKI Otvoren prvi “Ruski kutak” u Hrvatskoj

Uspješni na natjecanju

Tomislav Maurović, 5. razred Tehničke škole Virovitica čija je mentorica Ivana Meter, osvojio je 1. mjesto iz zdravstvene njege. Dinko Magenhajm, 4. razred Glazbene škole Jan Vlašimsky, a mentor mu je Jurica Peharić, izborio je 1. mjesto na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u 5. kategoriji disciplina brač. Sara Vranić, 2. razred Glazbene škole Jan Vlašimsky, čija je mentorica Barbara Bogojević, zauzela je 1. mjesto na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u 3. kategoriji disciplina solfeggio. Eva Dunković, 5. razred OŠ Mikleuš čiji je mentor Marko Gajer, bila je 2. iz tehničke kulture (mladi tehničari). Lovro Lukačević, 4. razred Gimnazije Petra Preradovića Virovitica (mentor Alen Moslavac) osvojio je 2. mjesto iz povijesti. Karlo Drokan, 6. razred OŠ Eugena Kumičića Slatina (mentor Ivan Drokan) izborio je 2. mjesto u kategoriji mladi tehničari – graditeljstvo. Palma Ramljak, 6. razred Glazbene škole Jan Vlašimsky (mentorica Karolina Petrović) bila je 2. u 3. kategoriji disciplina klavir. Lara Černi, 5. razred Glazbene škole Jan Vlašimsky (mentorica Mirna Mihalković) osvojila je 2. mjesto u kategoriji disciplina bisernica. Lorena Klikić, 4. razred Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača (mentorica Anita Rengel) osvojila je 3. mjesto učenika strukovnih škola WorldSkills – tajničko poslovanje. Leona Sever, učenica 4. razreda Glazbene škole Jan Vlašimsky (mentorica Kristina Domović) bila je 3. na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini pjevanje. Amando Vanjiček, 4. razred Tehničke škole Virovitica (mentorica Margareta Bandić) bio je 3. iz šumarstva. Lana Šafran, 7. razred OŠ Suhopolje (mentorica Branka Bartulović) osvojila je 3. mjesto na natjecanju iz astronomije