Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Obilježen je Dan općine Čepin, a konstituirano je i općinsko vijeće za novi mandat

Poučnu šetnicu "Slavonska šuma" osmislili i realizirali učenici

Foto: Općina Čepin
Za predsjednika Općinskog vijeća u novom sazivu izabran je Robert Periša

"Slavonska šuma" nova je poučna šetnica u Čepinu, smještena u sportsko-rekreacijskom parku u Novom naselju. Otvorena je 28. svibnja, prije službenog početka obilježavanja Dana općine Čepin. Toga je petka i OŠ Vladimira Nazora Čepin proslavila Dan škole, prezentacijom cjelogodišnjeg projekta "Slavonija u mom srcu", a koja je dovršena svečanim otvorenjem ove šetnice.

ČAZMA Održan deveti “Memorijal Dominika Deželića”

Priznanja zaslužnima

Šetnicu su osmislili i realizirali učenici 8.a razreda, s razrednicom Lidijom Šaravanjom i učiteljicom biologije i kemije Monikom Pavić, a uz potporu Općine Čepin.

Načelnik Dražen Tonkovac pohvalio je ovu inicijativu i trud svih sudionika te dodao kako je Općina Čepin rado podržala ovakav projekt. Otvorenje šetnice upriličeno je prigodnim programom koji su pripremili učenici OŠ Vladimira Nazora sa svojim učiteljicama.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen-obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Čepinu, uz prigodnu molitvu koju je predvodio župnik Pavo Vukovac, u podne je započelo obilježavanje Dana općine.

U prostorijama Hrvatskog doma Čepin i ove godine, na početku svečanosti, Zbor umirovljenika Čepin intonirao je himnu, a svečanost su uveličale i članice KUD-a Ivan Kapistran Adamović Čepin.

TELEMACH DAN SPORTA Županijsko natjecanje u atletici i graničaru za osnovnoškolce

Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve prisutne uzvanike, načelnike okolnih općina te zamjenika župana Matu Lukića i župana Ivana Anušića.

Projekte koje je Općina realizirala u protekloj godini uzvanici su imali priliku pogledati u kratkom videu.

Tradicionalno su podijeljena priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina, a to su Klara Čalić iz OŠ Vladimira Nazora i Dominik Vučković iz OŠ Miroslava Krleže, kao i zaslužnima: Nenadu Sabliću (posmrtno), Vladi Batrneku i Centru za kulturu Čepin.

U nedjelju 30. svibnja proslavljena je svečana sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, kojoj su nazočili načelnik Tonkovac i predstavnici općinske uprave.

Obilježena je u popodnevnim satima i 30. godišnjica osnutka HOS-a u Čepinu. Udruga je tradicionalno položila vijence i svijeće na grobove poginulih suboraca te odigrala nogometnu utakmicu. Na kraju su za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu vijence i svijeće položili načelnik Dražen Tonkovac, HOS te izaslanstva brojnih prijateljskih braniteljskih udruga. Sudionike je pozdravio načelnik Općine Dražen Tonkovac i prvi zapovjednik postrojbe HOS u Čepinu te predsjednik Saveza UDHOS Borislav Barišić.

Stabilna većina

Dva tjedna kasnije, konkretno 14. lipnja, održana je prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Čepin. Sjednica je započela intoniranjem himne te minutom šutnje za sve hrvatske branitelje i sve ostale koji su preminuli za slobodu i boljitak Republike Hrvatske te sve preminule vijećnike Općinskog vijeća koji više nisu s nama, a koji su svojim radom dali izniman doprinos radu tog tijela.

U novom četverogodišnjem mandatu Općinskog vijeća devet je vijećnika Nezavisne liste Dražen Tonkovac koji čine stabilnu većinu: Tomislava Bareš, Dino Modrić, Boris Marks, Velimir Džambić, Miroslav Jerković, Zoran Horvat, Ksenija Rajtek, Mateja Kalajžić i Robert Periša. Tri su vijećnika iz redova HDZ-a te po jedan vijećnik HNS-a, Mosta i Domovinskog pokreta.

Inicijativa Grada Bjelovara i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar IT Bootcamp upisuje prve polaznike

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Robert Periša, prva potpredsjednica je Ksenija Rajtek, a druga potpredsjednica Mateja Kalajžić.

– Općina Čepin nastavlja s realizacijom započetih projekata, dovršavaju se energetske obnove, izgradnja novog trga u centru Čepina u punom je jeku, nastavljaju se projekti iz programa "Zaželi", uskoro krećemo s dugo očekivanom izgradnjom nastavno-sportske dvorane… Nastavlja se i sa svim demografskim mjerama – mjesečna novčana potpora obiteljima s troje i više djece, "Školski obrok za sve", besplatne bilježnice, radne bilježnice, kutije s priborom i likovne mape za osnovnoškolce, potpore za prijevoz učenika i studenata, stipendije – najavio je načelnik Dražen Tonkovac.