Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
TELEMACH DAN SPORTA

Županijsko natjecanje u atletici i graničaru za osnovnoškolce

Foto: GAREŠNICA
Cilj Telemach Dana sporta je uz druženje i sport promicati zdrave stilove života i općeprihvaćene društvene vrijednosti

Plazma Sportske igre i Grad Garešnica ovih su dana organizirali Telemach Dan sporta, sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja županije, koji su se natjecali u graničaru i atletici te borbi za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

NOVA KARTA REGIONALNIH POTPORA Jozić: Vlada ispravila nepravdu prema Slavoniji

Inače, Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da uz druženje i sport promiče zdrave stilove života i općeprihvaćene društvene vrijednosti – multikulturalizam, toleranciju, uvažavanje različitosti. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

Inicijativa Grada Bjelovara i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar IT Bootcamp upisuje prve polaznike

Iako se Sportske igre mladih bave amaterskim sportom, sve aktivnosti rade se prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.