Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Inicijativa Grada Bjelovara i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar

IT Bootcamp upisuje prve polaznike

Foto: Grad Bjelovar
Edukacije počinju 6. rujna za zanimanje Java programer i poslovni analitičar

Nova inicijativa Grada Bjelovara i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar pod nazivom “IT Bootcamp” nezaposlenim će osobama omogućiti usavršavanje za IT zanimanja. Glavni cilj je pridonijeti razvoju ljudskih resursa u IT industriji, povećati konkurentnost mladih na tržištu rada i poticati cjeloživotno učenje.

NOVA KARTA REGIONALNIH POTPORA Jozić: Vlada ispravila nepravdu prema Slavoniji

Ponajprije za nezaposlene

U projekt su se uključile poznate tvrtke koje će polaznicima, putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za aktivno zapošljavanje „Osposobljavanje na radnom mjestu i ustanovama za obrazovanje odraslih“, omogućiti stjecanje praktičnih znanja i vještina za obavljanje poslova određenog radnog mjesta ili rad u određenom zanimanju u stvarnom gospodarskom okruženju.

– Poznato je da se IT sektor u Bjelovaru jako lijepo razvija, stoga smo u suradnji s CUK-om odlučili pokrenuti šestomjesečni program putem kojeg će se ljudi koji nemaju primarno završenu visoku ili višu stručnu spremu informatičkog smjera moći educirati za određena IT područja. “IT Bootcamp” nije ništa novo i imaju ga gradovi koji razmišljaju o modernom gospodarstvu 21. stoljeća. Mislim da će Bjelovar nastaviti ići u tom smjeru jer želimo da se što više naših sugrađana zaposli u IT sektoru, koji je mnogima u zadnje vrijeme vrlo privlačan. Grad Bjelovar ovom projektu daje punu podršku jer jako dobro vidimo koliko nam IT sektor znači. Trenutačno imamo osam IT tvrtki koje su došle u Bjelovar i evidentno je da one rastu, šire se i povećavaju broj svojih djelatnika. Siguran sam da će se taj trend nastaviti – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine

Edukacije počinju 6. rujna za zanimanje Java programer i poslovni analitičar. Namijenjene su ponajprije nezaposlenim mladim ljudima koje će se dva mjeseca educirati kombinacijom teoretske nastave, dok praktični dio traje četiri mjeseca, i to u jednoj od renomiranih kompanija. Edukacija će za sve polaznike biti besplatna. U utorak 30. lipnja u 11 sati u prostoru CUK-a na adresi Petra Preradovića 3/2 u Bjelovaru svi zainteresirani mogu čuti detaljnije informacije vezane za program. Upit Centru mogu poslati i e-mailom.

Tvrtke osiguravaju i mentore

– Pripreme za “IT Bootcamp” traju dva mjeseca. Upisi počinju ovih dana i zbog toga smo organizirali konferenciju za medije, kako bismo sve zainteresirane pozvali na uključivanje u program. Na naš poziv uključile su se tvrtke poput Croatia osiguranja, Apisa, IN2 i Koestlina. Kod njih će se odvijati dio praktičnog rada, a osigurat će i mentore. Broj polaznika ograničen je na 15 zbog rada grupe, no u slučaju većeg odaziva organizirat ćemo veći broj grupa – rekla je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a.

ŽUPAN ANUŠIĆ POSJETIO KUĆU MONOŠTORSKE ŽUPE "Podupirat ćemo i dalje Hrvate u Srbiji"

Inače, ovo je samo jedan od načina kojima se Grad Bjelovar želi okrenuti IT sektoru. Tako je Grad dao podršku mnogim IT tvrtkama koje su svoje podružnice otvorile u Bjelovaru zbog dobrih uvjeta koje im je grad omogućio, a gotovo svi studenti Veleučilišta u Bjelovaru smjera računarstvo i mehatronika po završetku studija u gradu nađu posao i tako se, kaže gradonačelnik Hrebak, stvara IT okruženje.