Izbornik
Naslovnica Gradovi
Radovi vrijedni 300.000 eura

Ovom investicijom riješit će se dvije najkritičnije dionice prometnica

Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 300.000 eura, a izvođač je tvrtka Strabag d.o.o.
1/2
Foto: Grad Popovača

Ovih dana završeni su radovi na rekonstrukciji županijske prometnice na dionici Gornja Gračenica – Ciglenica, odnosno Osekovo – Stružec.

Riječ je o nastavku radova koje zajednički financiraju Grad Popovača i Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije u omjeru 50:50 posto, a obuhvaćaju uređenje asfaltnog sloja u dva nova sloja, uređenje rubnika, uređenje cestovnih jaraka, izradu betonskih cijevnih propusta te prilagodbu kolnih ulaza. Ukupna dužina obnovljenih prometnica je oko 3,5 kilometara na ove dvije dionice.

– Ovogodišnji Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora lokalnih cesta na području Grada Popovače obuhvaća nastavak radova na asfaltiranju ceste Gornja Gračenica – Ciglenica, odnosno Osekovo – Stružec – naglašava gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je obišao radove u Ciglenici istaknuvši kako će ovom investicijom biti riješene dvije najkritičnije dionice županijskih prometnica na području Grada Popovače. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 300.000 eura, a izvođač je tvrtka Strabag d.o.o.

Prošle godine je u suradnji Grada Popovače i Županijske uprave za ceste SMŽ-a, po istom sustavu financiranja, obnovljeno je 1,8 kilometara ceste na istoj dionici Ciglenica – Gornja Gračenica, za što je izdvojeno oko dva milijuna kuna, a ove godine tako je završena sanacija prometnice kroz čitavo naselje.

OVA MANIFESTACIJA, uz još njih tristotinjak kroz godinu, potvrđuje da se i na kontinentu, u Zagrebačkoj županiji, imaju čime pohvaliti 'Kaj su jeli naši stari' Narodna jela dio su identiteta, povijesti i kulture Organizatori su prošle godine mnogobrojnim posjetiteljima podijelili rekordnih 3000 porcija fiša, a ništa manje, ističu, ne očekuje se ni ove godine Sve je već spremno za 23. izdanje Svetonedeljske fišijade Fiš-paprikaš iz navećeg kotla i natjecanje 40 ekipa u kuhanju ove delicije U najnovijoj kostimiranoj turi vam o svojim svjetskim ekspedicijama pričaju najpoznatiji karlovački putopisci - braća Seljan Turistički vodiči kostimirani sukladno temi koju obrađuju Upoznajte grad s braćom Seljan, Teslom ili Katarinom Zrinski