Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 20 pregleda
Primopredaja ključeva grada

Pet tjedana najboljih maškaranih zabava uz ples i pjesmu

Maškare u Crikvenici
Foto: Grad Crikvenica
Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke, Velika i Dječja, koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika i posjetitelja, održat će se u nedjelju, 4. veljače

Maškare 2018. u Crikvenici, počinju 13. siječnja, a završavaju 14. veljače. Prva je maškarana subota pred nama, a poslijepodnevni su sati rezervirani za tradicionalno Maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici, što znači da će, kao i prethodnih godina, crikvenička grupa Matkovići ugostiti ostale maškarane grupe s područja grada Crikvenice. Bit će to još jedno veselo i bučno druženje, uz zvukove bubnjeva i harmonike, začinjeno smijehom, plesom i pjesmom.

Crikvenica rekordna godina Nastavili dugogodišnji trend porasta broja noćenja

U večernjim je satima zakazana primopredaja gradskih ključeva iz ruku Damira Rukavine, gradonačelnika Grada Crikvenice u ruke maškara te svečano podizanje maškarane zastave, i to u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, mjestu održavanja subotnjih maškaranih zabava i brojnih drugih maškaranih događanja. Prvi je ovogodišnji glazbeni gost legendarni Mladen Grdović, uz čiju glazbu jednako uživaju sve generacije.

Maškarani i nemaškarani posjetitelji će se ludo zabavljati i u subotama nakon toga, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala draga i glazbena lica – Maja Šuput, Joško Čagalj - Jole, Jelena Rozga i 'Učiteljice'.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke, Velika i Dječja, koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika i posjetitelja, održat će se u nedjelju, 4. veljače. 

Riječki karneval Riječki karneval od 17. siječnja do 14. veljače Izborom kraljice i primopredajom ključeva počet će maškarane ludosti

U maškaranome razdoblju domaćini za veselu dobrodošlicu pripremaju posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane pa se pod nazivom "Vesela maškarana škrinjica" i ove godine kriju popusti u, primjerice, pojedinim ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. 

Popis svih sudionika "Vesele maškarane škrinjice" može se pronaći na letku Maškara u Crikvenici 2018. ili web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. 

Čitanje šentence će u srijedu, 14. veljače posjetitelje podsjetiti na događanja u protekloj godini, a i ovogodišnje će maškare završiti tradicionalnim suđenjem lutku mesopustu, krivcu za sve loše dane u 2017. , koji će naposljetku biti spaljen, priopćili su iz Grada Crikvenice.

Gradska knjižnica u Crikvenici Gradska knjižnica u Crikvenici na novoj adresi Dobili novi kulturni dnevni boravak s preko 60.000 knjiga