U koprivničkom Carlsbergu odlučili su da 4000 litara voćnog vina koje je trebalo postati osvježavajući cider Somersby može imati i drugu namjenu. Preradili su ga u dezinficijens za ruke i darovali svojim zaposlenicima kako bi oni i njihove obitelji bili još sigurniji. Preostalu količinu u vrijednosti 40.000 kuna donirali su prošli tjedan Gradu Koprivnici.
– Vrijednu donaciju odmah ćemo preusmjeriti našim gradskim ustanovama u kulturi, školama i vrtićima. U ovoj situaciji koja je izazov za sve nas, pokazujemo koliko svi zajedno možemo biti društveno odgovorni – kaže gradonačelnik Mišel Jakšić.
Menadžerica za komunikacije Carlsberga Tatjana Petričušić dodaje da su 4000 litara voćnog vina kroz dva procesa destilacije preradili u 70-postotni alkohol, a zatim proizveli dezinficijens koji su pakirali u 1200 bočica od pola litre. Sve su to učinili u vlastitom laboratoriju u Koprivnici.