Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Prošlog vikenda u Osijeku su održana dva festivala

Pivski i festival cvijeća privukli brojne posjetitelje

1/2
Foto: Osijek
Osječki je gradonačelnik Ivan Radić podsjetio na bogatu osječku pivsku povijest, jer je u gradu na Dravi prvo pivo spravljeno još davne 1664. godine

Pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka proteklog je vikenda u Osijeku održan Craft Beer Festival. Tako je osječkom Sunčanom  ulicom iz šezdeset točionika poteklo pivo u čak osamdeset stilova – najbolje što nudi nezavisna hrvatska pivarska  scena. Osječkim pivoljupcima predstavilo se dvadeset pivovara. Organizatori su priredili i brojna glazbena, gastronomska, ali i pivska iznenađenja.

Sunčanom se prošetao i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je podsjetio na bogatu osječku pivsku povijest. Naime, prvo je pivo u Osijeku spravljeno još davne 1664. godine.

– Festivali poput ovoga najbolja su pozivnica za dolazak u Osijek, grad hedonista koji sljubljuje pivske i vinske sorte s vrhunskom gastroponudom. Pred nama je sadržajno uzbudljivo, kulturno, sportsko i zabavno ljeto. Godinu smo započeli s izvrsnim turističkim brojkama. Za Uskrs smo ostvarili 21 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine. Očekujem da ćemo tako i nastaviti – kazao 
je gradonačelnik Radić.

Uz pivski, proteklog je vikenda u Osijeku održan i Festival cvijeća – cvjetni događaj koji se u gradu na Dravi iščekuje i o kojemu se govori cijele godine. Uz izlagače iz svih hrvatskih krajeva na festivalu su svoje vještine pokazali floristi, učenici, plesači, glumci, istinski zaljubljenici u cvijeće i svi oni koji se brinu o flori u gradu. Osječki Park Kralja Držislava procvjetao je u punom smislu riječi.