Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poskupljenje u Vinkovcima

"Plaća Hrvatska, a voda skuplja nego u Njemačkoj"

Poskupljenje vode
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
Zbog uvođenje naknade za razvoj, Vinkovčani će svaki potrošeni kubik vode plaćati 2 kune više, a trenutačna cijena vode je 14 kn/m3. Vladajući pojašnjavanju kako je riječ o naknadi vezanoj uz projekt dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže

Građani Vinkovaca ubuduće će plaćati skuplju vodu zbog uvođenja naknade za razvoj u iznosu od dvije kune po svakom potrošenom prostornom metru i to za sve kategorije potrošača. Gradske vlasti pojašnjavaju kako je riječ o naknadi vezanoj uz projekt dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže na području grada Vinkovaca odnosno projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna.

Ledene skulpture koje su izradili članovi Udruge Slama Advent Ledene skulpture u Vinkovcima

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako su Vinkovci ušli u veliki projekt aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo, Cerna kojim će se dobiti osam tisuća besplatnih priključaka za kanalizacijsku mrežu, 52 kilometra novih cesta i sve ostalo što ide kroz projekt koji je vrijedan 350 milijuna kuna.

- Gradovi i općine u ovom projektu imaju obvezu sufinanciranja i svi koji uz sudjeluju uveli su naknadu za razvoj te i Grad Vinkovci uvodi naknadu za razvoj u iznosu od 2 kn / m3 isporučene vode za sve kategorije potrošača - rekao je Bosančić.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

U povodu poskupljenja vode iz vinkovačkog SDP-a poručili su kako su “Vinkovčani do sada imali hrvatsku plaću i njemačku cijenu kubika vode od 14 kuna, ali od danas plaća ostaje ista, a kubik vode skuplji dvije kune nego u Njemačkoj”.

Navode kako je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Davor Benić pozvao gradsku vlast tijekom sjednice da ne opterećuje građane novim nametom, nego sredstva u slučaju potrebe namire iz gradskog proračuna ili restrukturiranjem gradske tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija. Također se apeliralo na vijećnike HSU-a da ne podrže odluku o poskupljenju jer „sve ono što su umirovljenici Vinkovaca, njihovim zalaganjem dobili kroz isplatu božićnica, bit će im oduzeto kroz poskupljenje vode”, ali bezuspješno, podsjećaju.

- Koalicija na vlasti HDZ, HSU i HSP-AS (koji redovito podržava proračun i time spašava gradsku vlast) ostala je stabilna, na štetu građana - navode iz vinkovačkog SDP-a.

Advent u Vinkovcima Vinkovački Advent ove je godine još bolji i posjećeniji Djeca će na Ledenom Orionu pisati pisma Djedici Stablo kestena Vinkovci U parku zasadili stabla kestena