Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovački Advent ove je godine još bolji i posjećeniji

Djeca će na Ledenom Orionu pisati pisma Djedici

Advent u Vinkovcima
1/4
Foto: Grad Vinkovci
Svaki petak na adventu će priliku za svirku dobiti lokalni bendovi

Iako je prošlogodišnji Advent u Vinkovcima bio jedan od najboljih i najposjećenijih u Slavoniji, organizatori najavljuju kako je ovogodišnji još bolji. Njegovi organizatori, Grad Vinkovci i suorganizatori tvrtka Novosti i Turistička zajednica Grada Vinkovaca, osigurali su nove božićne ukrase, dodatno proširili ponudu te pripremili bogat program. Da su uspjeli, najbolje se vidjelo proteklog vikenda kada je vinkovački Advent zasjao punim sjajem.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić turistički promet raste i u posezoni Hrvatske advente promoviraju u 8 zemalja

Dvostruko veće klizalište

– Lanjski Advent bio je izvrsno prihvaćen među građanima i gostima koji su zbog njega posjetili naš grad, a ove godine želimo tu ljestvicu podići još više. Proširili smo klizalište na 500 m² tako da će biti dvostruko veće nego 2017. jer sve više građana želi klizati. Uložili smo značajna sredstva u nabavku novih božićnih ukrasa i rasvjetnih tijela te bi vinkovačke ulice i trgovi ove godine trebali zabljesnuti bogatije ukrašeni nego prijašnjih godina. U programu će se naći za svakoga ponešto – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Djeca i župan isprobali su kako rade mobilni uređaji Zaživio županijski projekt “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” VR naočale na oči i uđete u svijet Ružičke, rimskih careva iz Cibale

Prema programu prvih deset dana manifestacije, od 30. studenog do 9. prosinca, prvi put u sklopu Adventa u Vinkovcima – Ledeni Orion, organiziran je i Božićni sajam na kojem će sudjelovati obrtnici, OPG-ovi, gospodarstvenici i udruge. Posjetitelji imaju priliku pronaći nešto za sebe i svoje najmilije pa se tako na jednom mjestu mogu pronaći božićni aranžmani, unikatne torbe, razne delicije, licitarska srca, medenjaci, ljekovito i aromatično bilje, melemi, tradicijski ručni radovi kao i nezaobilazne igračke i prigodni program od drveta.

Na sajmu će se predstaviti i Drvodjelska tehnička škola Vinkovci koja je izradila nove štandove za Grad Vinkovce, a na kojima će se održati i prvi Božićni sajam. Prvi puta na Ledenom Orionu, najmlađi imaju prigodu posjetiti Kućicu Djeda Božićnjaka. Djeca će se zasigurno najviše zadržavati oko navedene kućice gdje će biti organizirano i pisanje pisama Djedici. Djeca vinkovačkih dječjih vrtića i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina okitili su i središnju gradsku jelku.

Suradnja s vrtićem Agro-klaster, Grad Vinkovci i Dječji vrtić dogovorili suradnju Za vinkovačke mališane 1000 svježih jaja i 10 kg meda na mjesec

Zabava od jutra do mraka

Po riječima Mirjam Jukić, direktorice vinkovačkih Novosti, Advent u Vinkovcima, nakon osječkog, najbolji je advent u Slavoniji te treba sve učiniti kako bi on bio još i bolji.

– Uz ono što Grad obično organizira poput paljenja svijeća ili božićnog koncerta na Gimnaziji, doprinijeli smo koncertnom ponudom tako da četvrtkom imamo koncerte duhovne glazbe, petkom promoviramo lokalne bendove, a subotom su tu koncerti malo popularnijih bendova. Sve to kako bi naš Advent bio posjećen tijekom dana, ali da se građani mogu zabaviti i u večernjim satima – rekla je Jukić.

Najavljene su i razne radionice za djecu. Čast da upale Prvu adventsku svijeću i ove godine imali su vjernici iz župe sv. Vinka Pallottija.

22. Kongres hitne medicine U Vinkovcima izvedene pokazne vježbe spašavanja helikopterom