Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Agro-klaster, Grad Vinkovci i Dječji vrtić dogovorili suradnju

Za vinkovačke mališane 1000 svježih jaja i 10 kg meda na mjesec

Suradnja s vrtićem
Foto: Branimir Bradarić
Direktor Agro-klastera Zdenko Podolar kazao je kako se na ovaj način povezuju mali OPG-ovi s ciljem da se promoviraju njihovi proizvodi, ali i da im se pomogne oko plasmana kako bi bili motivirani da ustraju u svom radu

Stručnjaci već godinama ukazuju kako je neophodno mališanima u dječjim vrtićima i školama osigurati zdravu hranu radi njihova zdravlja i kvalitetnijeg odrastanja. Stoga su Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije, Grad Vinkovci i Dječji vrtić Vinkovci potpisali ugovor s ciljem osiguravanja svakodnevne količine namirnica za taj vrtić. Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić pojasnio je kako je s Agro-klasterom potpisan sporazum o daljnjoj suradnji o svakodnevnoj isporuci zdravih i svježih namirnica u vrtić.

Poduzetnički inkubator Vinkovci Za godinu dana prvi stanovnici u poduzetničkom inkubatoru

- Grad ovime želi podržati Agro-klaster. Spremni smo se uključiti u promociju, a sve u svrhu plasmana domaćih proizvoda. Još je važnije što je potpisan i sporazum o suradnji našeg Dječjeg vrtića i ove tvrtke. Time razvijamo suradnju s proizvođačima koji djeluju pri klasteru, a djeci omogućavamo zdravu, domaću prehranu – rekao je Šokičić.

Direktor Agro-klastera Zdenko Podolar kazao je kako se na ovaj način povezuju mali OPG-ovi s ciljem da se promoviraju njihovi proizvodi, ali i da im se pomogne oko plasmana kako bi bili motivirani da ustraju u svom radu.

advent u vinkovcima - ledeni orion Najposjećeniji Advent u Slavoniji ove godine podiže ljestvicu

- Uspjeli smo se dogovoriti s dječjim vrtićima da krenemo s domaćim proizvodima, konkretno s jajima i medom, to su za sada početni koraci, ali siguran sam da će suradnja biti intenzivnija i uspješnija – rekao je Podolar.

Ravnateljica DV-a Vinkovci Suzana Zidar kazala je kako se dnevno u njihovoj kuhinji priprema i 400 obroka te da su za sada sklopili ugovor za nabavku meda i jaja. Mjesečno im je potrebno oko 1000 jaja i do 10 kg meda, a u budućnosti je moguće sklopiti sporazum i za isporuku drugih namirnica. 

Ivan Bosančić Građani Vinkovaca U Spačvu se može odvoziti drvni otpad