Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci

Za godinu dana prvi stanovnici u poduzetničkom inkubatoru

Poduzetnički inkubator
Foto: Grad Vinkovci
U rekonstruiranoj zgradi bit će ugostiteljske prostorije i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđene su poslovne prostorije za manje proizvodne i servisne djelatnosti

Gradnja poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima vrijednog 21,3 milijuna kuna, koja je počela ljetos, dobro napreduje, a očekuje se da bi inkubator prve poduzetnike mogao primiti krajem iduće godine, rečeno je tijekom obilaska gradilišta na kojem je bio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Poduzetnički inkubator je institucija koja će sigurno dignuti vrijednost vinkovačkog poduzetništva. Nadamo se da će uz Tehnološki park inkubator pridonijeti razvoju gospodarstva i poduzetništva u Vinkovcima - rekao je Bosančić.

Nova kolekcija Sugar Antsa Nova kolekcija Majicama i čarapama pozivaju na udomljavanje

 Po riječima obnašatelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca Marka Jurete, od predviđenih 21,3 milijuna kuna nepovratno je iz Europske unije 19,9 milijuna, a preostali potreban iznos osigurava Grad. 

- Cilj projekta je razvoj visokokvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama - rekao je Jureta.

advent u vinkovcima - ledeni orion Najposjećeniji Advent u Slavoniji ove godine podiže ljestvicu

Izgradnja i rekonstrukcija poduzetničkog inkubatora sastoji se od rekonstrukcije postojeće zgrade te izgradnje novog dijela. U rekonstruiranoj zgradi bit će ugostiteljske prostorije i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđene su poslovne prostorije za manje proizvodne i servisne djelatnosti, ukupno 14 poslovnih prostorija namijenjenih uslužnim djelatnostima te pet prostorija za proizvodne djelatnosti - rekla je voditeljica projekta Melita Meštrović.

Radovi i opremanje zgrade trebali bi završiti 1. prosinca 2019. 

Ivan Bosančić Građani Vinkovaca U Spačvu se može odvoziti drvni otpad