Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
advent u vinkovcima - ledeni orion

Najposjećeniji Advent u Slavoniji ove godine podiže ljestvicu

1/2
Foto: Grad Vinkovci
'Proširili smo klizalište na 500 četvornih metara jer sve više građana želi klizati, a građanima želimo omogućiti da uživaju u ovom sportu'

Prošlogodišnji Advent u Vinkovcima bio je jedan od najatraktivnijih i najposjećenijih u Slavoniji pa su vinkovačke gradske vlasti odlučile dodatno ga poboljšati kako bi građanima bio još zanimljiviji i posjećeniji.

Prvi put ove godine uživa i podršku Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koje je prepoznalo vrijedan društveni, turistički i gospodarski aspekt manifestacije za Vukovarsko-srijemsku županiju.

projekt vrijedan 5 milijuna kuna Započela energetska obnova na 3 objekta vrtića Vinkovci

Novi božićni ukrasi

– Pripremajući se za ovogodišnje izdanje, uvidjeli smo na vrijeme nedostatke lanjskog Adventa te smo ih nastojali promijeniti na zadovoljstvo svih. Proširili smo klizalište na 500 četvornih metara jer sve više građana želi klizati, a građanima želimo omogućiti da uživaju u ovom sportu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić dodajući kako će se ovogodišnji Advent u Vinkovcima obilježavati od 30. studenoga do 6. siječnja.

Istaknuo je i kako je Grad ove godine uložio znatna sredstva u nabavu novih božićnih ukrasa i rasvjetnih tijela, a sve kako bi vinkovačke ulice i trgovi zabljesnuli još bogatije ukrašeni nego proteklih godina.

Prema riječima Mirjam Jukić, direktorice vinkovačkih Novosti, koje su uz Grad Vinkovci organizator vinkovačke adventske manifestacije, Advent u Vinkovcima, nakon osječkog, najbolji je Advent u Slavoniji te treba sve učiniti kako bi on bio još i bolji.

22. Kongres hitne medicine U Vinkovcima izvedene pokazne vježbe spašavanja helikopterom

– Uz ono što Grad obično organizira poput paljenja svijeća ili božićnog koncerta na zgradi Gimnazije, doprinijeli smo koncertnom ponudom tako da četvrtkom imamo koncerte duhovne glazbe, petkom promoviramo lokalne bendove, a subotom su tu koncerti malo popularnijih bendova. Sve to kako bi naš Advent bio posjećen te da se uz klizanje i programe tijekom dana građani mogu zabaviti i u večernjim satima – kazala je Jukić.

Poziv građanima

Jedan od noviteta ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima jest i ledeni Orion koji obuhvaća sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije. Nola, Zsa Zsa, sestre Husar, Emanuel – samo su neka od imena čija će pjesma u sklopu Ledenog Oriona zabavljati građane.

Jukić je pozvala sve građane da se sa svojim prijedlozima i komentarima jave na e-mail: info@adventvinkovci.com i tako obogate program ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

– Nadamo se da će ove godine biti još više posjetitelja jer sve što radimo, radimo upravo s tim ciljem – poručila je gradska pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Prijam kod gradonačelnika Prijam kod gradonačelnika Mladi Vinkovčani robote će raditi i u Kini