Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
projekt vrijedan 5 milijuna kuna

Započela energetska obnova na 3 objekta vrtića Vinkovci

Foto: Photo by Myles Tan on Unsplash
- Ovakav se projekt dugo nije vidio u Vinkovcima

Na tri objekta Dječjeg vrtića Vinkovci, koji pohađa ukupno 427 djece, započeli su radovi energetske obnove vrijedni gotovo pet milijuna kuna, koji se gotovo u cijelosti financiraju iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija“.

Radove je u petak obišao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, poručivši kako je cilj radova smanjenje godišnje emisije CO2 i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini oko 60 posto u odnosu na godišnju potrošnju prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije.

projekt "Grad ZA djecu" Financirat će se usklađivanje radnog vremena vrtića s potrebama roditelja

"Ovakav se projekt dugo nije vidio u Vinkovcima. Obnavljamo tri vrtića odjednom pomoću investicije vrijedne gotovo pet milijuna kuna, a u planu nam je da energetskom obnovom obuhvatimo i preostale objekte Dječjeg vrtića Vinkovci, dok za dječji vrtić 'Vladimir Nazor' pripremamo projekt izgradnje novog objekta", kazao je Bosančić.

Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar, tu predškolsku ustanovu u čijem se sastavu nalazi sedam vrtićkih objekata pohađa 427 djece, što je najveći broj djece od Domovinskog rata.

obrazovanje Strani jezici, informatika, učiti treba cijeli život