Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
obrazovanje

Strani jezici, informatika, učiti treba cijeli život

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Organizatori su tijekom manifestacije pripremili niz besplatnih radionica i predavanja

S novim tempom života i svime što nam donosi i donijelo je novo vrijeme svakodnevica svih nas postala je i cjeloživotno obrazovanje.

Ovogodišnje izdanje Tjedna cjeloživotnog obrazovanja održavalo se od 1. do 7. listopada pri čemu je regionalni koordinator za Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju bilo Pučko otvoreno učilište Vinkovci. Oni su u suradnji s lokalnim udrugama i institucijama pripremili građanima široku lepezu raznovrsnih aktivnosti. Tako je održana radionica njemačkog i engleskog jezika te organizirano predavanje Dinke Juričić na temu Vizualna pismenost.

Europski dan jezika u Vinkovcima razvoj jezičnih vještina Obilježen Europski dan jezika u Vinkovcima

Učilište Studium ponudilo je besplatno informativno predavanje o programu fizioterapeutskog tehničara. Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci proveo je radionicu na temu prevencije kaznenih djela na štetu starijih osoba, a Pučko otvoreno učilište održalo predavanje pod nazivom Komunikacijske vještine u konfliktnim situacijama. Bilo je tu i niz besplatnih informativnih radionica, radionica društvenih i latinoameričkih plesova, znanstvenih predavanja, informatičkih radionica...

– Tjedan cjeloživotnog učenja s godinama je postao prepoznatljivo događanje u našoj sredini. U prosjeku, tri posto polaznika starije je od 60 godina što znači da treba poticati starije na druženje te socijalno i virtualno uključivanje u lokalnu sredinu – istaknuli su koordinatori Pučkog otvorenoga učilišta.

Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima REGIONALNI DANI EU FONDOVA U vinkovcima U teoriji i praksi saznali kako uspješno koristiti sredstva iz EU fondova