Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
razvoj jezičnih vještina

Obilježen Europski dan jezika u Vinkovcima

Europski dan jezika u Vinkovcima
1/2
Foto: Branimir Bradarić
Okupljeni profesori ističu kako je njihov cilj pokazati koliko je danas za građane, a posebno mlade ljude pred kojima je život, važno učenje stranih jezika i poznavanje barem jednoga stranog jezika

U središtu Vinkovaca u srijedu je po prvi put javno obilježen Europski dan jezika u sklopu kojega su svoja znanja i aktivnosti predstavile srednje škole s područja grada, škole stranih jezika kao i Osnovna škola iz Vođinaca nedaleko od Vinkovaca. U sklopu aktivnosti učenici i nastavnici izložili su rječnike i knjige na stranim jezicima. Izložena su i slatka i slana jela, a organizirana je i tombola u kojoj je jedna od nagrada bio i besplatni tečaj stranog jezika.

Igralište u Vinkovcima Uređenje Igralište na Lenijama dobilo gumiranu podlogu za futsal

- Grad Vinkovci podržava ovu manifestaciju u čast svih jezika Europske unije. Želja nam je promocija razvoja jezičnih vještina koje su važne i u svakodnevnom i u profesionalnom životu i koje će našim srednjoškolcima svakako će dobro doći - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Okupljeni profesori ističu kako je njihov cilj pokazati koliko je danas za građane, a posebno mlade ljude pred kojima je život, važno učenje stranih jezika i poznavanje barem jednoga stranog jezika.

- To je danas nužnost. Želimo pokazati i da učenje stranih jezika nije samo memoriranje gramatičkih pravila, pisanje sastavaka, učenje vokabulara i sl. To je i prilika za zajedničko druženje i prilika za razonodu - rekla je Sanja Cikač iz Ekonomske i trgovačke školi Ivana Domca.

Dodala je i kako ona Europski dan jezika obilježava već 17 godina ali unutar škole. Inače, Europski dan jezika obilježava se od 2001. godine.

Ivan Bosančić Modernizacija Vinkovci ulažu u ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu