Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Uređenje

Igralište na Lenijama dobilo gumiranu podlogu za futsal

Igralište u Vinkovcima
Foto: Grad Vinkovci
Realizacijom ovoga projekta ljubitelji malog nogometa u Vinkovcima dobivaju novi teren koji će omogućiti razvoj tog sporta

Poslije niza godina tijekom kojih su sportska igrališta Lokosi propadala, gradske vlasti su sportsko igralište na Lenijama odlučile obnoviti i dati mu jedan nov, moderniji i kvalitetniji izgled. Tako se na Lokosima nakon izgrađenoga igrališta s reflektorima i montažnim tribinama postavlja i gumirana futsal podloga.

Poduzetnički inkubator u Vinkovcima Počeli su gradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Moderni prostor za ostvarenje poduzetničkih ideja i zapošljavanje

Gradske vlasti s ponosom ističu kako se radi o najmodernijoj futsal podlozi te da se ovakvim terenom malo tko na istoku Hrvatske može pohvaliti. Dovoljno je reći kako je u ovu podlogu, koja krasi igralište, uloženo 250 tisuća kuna. Pojašnjavaju kako je riječ o Confo sart podlozi koja ima certifikat za većinu sportova. Tako se na njoj mogu igrati košarka, rukomet, mali nogomet, tenis i ostali sportovi. Na istoj podlozi igra se i US Open koji je jedan od četiri najveća svjetska teniska turnira. Sama podloga radi se u tri faze i to tako da se prvo postavlja guma debljine 4 milimetra. Poslije toga nanose se akrilni premazi u četiri sloja. Završna faza je izvlačenje linija za mali nogomet.

Realizacijom ovoga projekta ljubitelji maloga nogometa u Vinkovcima dobivaju novi teren koji će omogućiti razvoj ovoga sporta u Vinkovcima. Poznato je da u gradu na Bosutu djeluju dva futsal kluba, Vinkovci i Aurelia, koji se godinama natječu s puno uspjeha. Isto tako u Vinkovcima se igra i srednjoškolska La liga kao i veliki futsal turnir Orion cup. Novi uvjeti daju nadu da će futsal u Vinkovcima dodatno napredovati te bi grad uskoro mogao dati i malonogometne reprezentativce.

Ivan Bosančić Razgovor s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem Važno je osigurati budućnost mladima