Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Počeli su gradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora

Moderni prostor za ostvarenje poduzetničkih ideja i zapošljavanje

Poduzetnički inkubator u Vinkovcima
1/3
Foto: Grad Vinkovci
Cilj je razvoj visokokvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija

Nakon pripremljenog projekta i niza završnih priprema Grad Vinkovci započeli su s realizacijom projekta izgradnje i opremanja Poduzetničkog inkubatora. Iz vinkovačke gradske uprave navode kako je projekt vrijedan više od 21,3 milijuna kuna te da mu je cilj razvoj visokokvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama.

Radovi na kružnom toku na ivanečkoj obilaznici Ivanec Potkraj tjedna asfaltiranje južnog dijela rotora

Olakšano poslovanje

Navode i kako su najavljeni radovi rekonstrukcije i dogradnje postojeće stambene zgrade, koja će biti prenamijenjena u Poduzetnički inkubator, i službeno započeli. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kaže da je riječ o iznimno važnom projektu za Grad te da nepovratna sredstva koja će biti povučena iznose gotovo 20 milijuna kuna.

– Izgrađeni objekt bit će moderno opremljen pa će novi poduzetnici imati priliku ostvariti svoje poduzetničke ideje. Poduzetnički inkubator je mjesto na kojem će se rađati i stvarati novi poduzetnici. Iako je ovaj projekt po svojoj prirodi gospodarski, ja ga vidim i kao jednu od demografskih mjera, zato što mi je želja da inkubator popunimo novoosnovanim poduzećima s mladim osobama, koji su završile školovanje i žele se baviti poduzetništvom – rekao je Bosančić.

Ivan Bosančić Modernizacija Vinkovci ulažu u ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu

Dodao je i kako će inkubatorom poduzetnicima biti olakšano poslovanje, a ujedno će biti potaknuto i otvaranje novih radnih mjesta. Osiguravanjem radnih mjesta i boljih uvjeta života žele zadržati mlade, stručne i obrazovane ljude u gradu.

Voditeljica projekta Melita Meštrović kaže kako očekuju da će nova poslovna klima koja dolazi s Poduzetničkim inkubatorom privući velik broj mladih poduzetnika te dodaje da je upita sve više. Svi oni imat će prilike svoje poslovne ideje realizirati u Poduzetničkom inkubatoru.

Naglasak na mladima

– Objekt obuhvaća 14 uslužno-poslovnih i 5 proizvodnih prostora kao i konferencijsku dvoranu površine 100 metara četvornih. Za početak mladim poduzetnicima Grad sufinancira poslovni prostor i to im je svojevrstan vjetar u leđa. Poduzetnici će narednih 5 godina moći biti korisnici ovog poticaja jer je naglasak stavljen na mlade – pojašnjava Meštrović.

Kaže i da je objekt ukupne površine 2100 četvornih metara i da se sastoji od novog i starog dijela. Cjelina koju bi činili postojeći i novi objekt obuhvaća oko 1800 četvornih metara uredskog prostora i 950 metara proizvodnog dijela. Tijekom radova bit će izvršeni i zahvati na okolišu u kojem se objekt, koji će biti restrukturiran, nalazi. Budući da su Vinkovci poznati po brojnim arheološkim nalazištima bit će obavljena i preventivna arheološka istraživanja. Rok za završetak ovoga projekta je 12 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Natjecanje drvodjelnih škola U Vinkovcima održano natjecanje drvodjelnih škola Vinkovčanki Antoneli drugo mjesto u dizajniranju Rimski dani u Vinkovcima MANIFESTACIJA Rekordne Rimske dane u Vinkovcima posjetilo 20.000 ljudi