Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U Vinkovcima održano natjecanje drvodjelnih škola

Vinkovčanki Antoneli drugo mjesto u dizajniranju

Natjecanje drvodjelnih škola
Foto: Branimir Bradarić
Možemo biti zadovoljni znanjem i vještinama koje su pokazali učenici. Vjerujemo kako će dio njih nastaviti dalje školovanje, a pokazali su i da su spremni za rad u struci – rekao je ravnatelj Josip Jovanovac

Drvodjelska tehnička škola Vinkovci bila je domaćin 18. Državnog natjecanja i smotre učenika u obrazovnom podskektoru obrade i prerade drveta koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Prema riječima ravnatelja ove vinkovačke škole Josipa Jovanovca bila je ovo još jedna prilika da učenici iz cijele Hrvatske pokažu što su naučili i koliko su spremni za budući rad u struci. U isto vrijeme bila je ovo prilika i za druženje učenika.

Odvoz komunalnog otpada Novi cjenik odvoza otpada od 1. svibnja Čipovi na kantama, cijena po broju odvoza

Natjecanje je bilo podijeljeno u tri dijela pa su se tako učenici natjecali u smotri radova gdje su sudjelovali učenici iz 15 škola. Organizirano je i natjecanje stolara na kojem je svoje umijeće tijekom tri godine škole pokazalo 20 učenika. Drvodjeljski tehničari, njih 8, natjecali su se u dizajniranju. U toj konkurenciji učenica ove vinkovačke škole Antonela Rupčić osvojila je drugo mjesto.

– Možemo biti zadovoljni znanjem i vještinama koje su pokazali učenici. Vjerujemo kako će dio njih nastaviti dalje školovanje, a pokazali su i da su spremni za rad u struci. To je nagrada i profesorima koji očigledno dobro rade svoj posao – rekao je Jovanovac.

U sklopu natjecanja za sudionike priređen je i obilazak grada Vukovara i njegovih simbola ratnih stradanja; Ovčare, Memorijalnog groblja, crkve sv. Filipa i Jakova, Križa na ušću Vuke u Dunav i Spomen-dom na Trpinjskoj cesti.     

Milan Kujundžić Ugovor s ministarstvom zdravstva Domu zdravlja Vinkovci 2,2 milijuna kuna za specijalizaciju Festival glumca Od 11. do 20. svibnja Na Festivalu glumca okupit će se kazališta iz cijele Hrvatske