Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ugovor s ministarstvom zdravstva

Domu zdravlja Vinkovci 2,2 milijuna kuna za specijalizaciju

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Namijenjen novac ide za specijalizaciju dvojice liječnika obiteljske medicine koji su zaposleni u vinkovačkom Domu zdravlja

Ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić potpisao je s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava na natječaju Ministarstva zdravstva „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“.

Trupci Oporavak drvoprerađivačke industrije Zbog nedostatka sirovine moraju odustajati od poslova i otpuštati radnike

Ovim se ugovorima uručilo 74 milijuna kuna nepovratnih sredstava za 17 domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne samouprave s područja cijele Hrvatske. Njima je obuhvaćeno financiranje 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Domu zdravlja Vinkovci namijenjena sredstva idu za specijalizaciju dvojice liječnika obiteljske medicine, koji su zaposleni u vinkovačkom Domu zdravlja, čime će se, kako se najavljuje, poboljšati kvaliteta zdravstvenih usluga te unaprijediti učinkovitost zdravstvenog sustava na primarnoj razini.

Kroz ovaj projekt Domu zdravlja Vinkovci namijenjeno je 2,2 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

– Ovo nam jako puno znači jer se radi o sredstvima koja su u cijelosti bespovratna. Dom zdravlja Vinkovci trenutačno ima 15 specijalizacija od kojih pet sami financiramo. Financiramo deficitarna zanimanja poput medicine rada, oralne kirurgije, ginekologije i pedijatrije. Dvije su financirane iz EU, a ostale financira država – rekao je ravnatelj Petar Kulić.

Dodao je i kako Dom zdravlja Vinkovci ima 208 ukupno zaposlenih i deset djelatnosti. Mnogo ulažu i u prevenciju, a bave se i mnogim drugim projektima, a sve radi što kvalitetnijeg rada i djelovanja Doma zdravlja.

Vinkovačke jeseni Započele pripreme 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine'