Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi kolektivni ugovor u Koprivnici

Plaće u Tratinčici u prosjeku rastu za 630 kuna

Povećanje plaća u Dječjem vrtiću Tratinčica
1/2
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Od 1. siječnja roditelji više neće trebati nabavljati potrošni materijal za vrtić, kaže gradonačelnik Mišel Jakšić

U Koprivnici je potpisan novi kolektivni sporazum sa zaposlenima u Dječjem vrtiću Tratinčica, kojima će plaće u prosjeku porasti za 630 kuna.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo došli do kraja pregovora i potpisali novi ugovor. Ovu povišicu smatram priznanjem za našu struku, sav trud i entuzijazam – rekla je Sandra Oreški i dodala kako je Koprivnica još jednom pokazala da je grad prijatelj djece. Ravnateljica Ida Šipek istaknula je da je Grad uvijek bio podrška svim zaposlenicima.

Prijam za predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza u gradskoj vijećnici "Škola boksa" poticat će mlade na vježbanje

– Grad koji želi imati stabilnu budućnost i želi iz nje i dalje čuvati snažno gospodarstvo te raditi nove iskorake, mora biti spreman na ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje. Jedan od koraka zasigurno je i povećanje plaća djelatnicima u vrtiću, a u pripremi su infrastrukturni projekti – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić. Koprivnica je, kazao je, jedan od rijetkih gradova koji bilježi rast broja stanovnika od posljednjeg popisa 2011. godine, kao i porast broja djece u vrtićima i školama.

– Od 1. siječnja roditelji više neće trebati nabavljati potrošni materijal za vrtić, a i vraćamo mjeru kojom se boravak drugog djeteta u vrtiću sufinancira u iznosu od 50 posto. Smješta trećeg djeteta i dalje će biti besplatan – najavio je. 

BicKo sustav 254 zadovoljna korisnika i 1420 korištenja bicikala E-bicikli u Koprivnici na zimskoj stanci Minglanje Komunalac “Minglanje” subotama na Koprivničkom placu