Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Trud Planinarskog društva Yeti iz Kutine

Planinari uređivali buduću poučnu stazu na Moslavačkoj gori

Foto: Facebook
Članovi PD-a Yeti prvo su uredili i markirali stazu do lokaliteta Bela crkva, a zajedničkom suradnjom s kutinskim TZ-om  staza je produžena sve do vrha Humke, te se kružno vraća preko Visa do Mikleuške

Članovi Planinarskog društva Yeti iz Kutine uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Kutine, završili su pripremne radove na planinarskoj stazi Crkveni jarak – budućoj poučnoj stazi na Moslavačkoj gori. Članovi društva neumorno su posljednja četiri mjeseca 
uređivali i pripremali stazu, koja je sad dostupna cijelim putom  od Mikleuške do Humke.

Staza je uređena i markirana te su napravljeni prijelazi preko potoka i postavljena privremena odmorišta. Članovi PD-a Yeti prvo su uredili i markirali stazu do lokaliteta Bela crkva, a zajedničkom suradnjom s kutinskim TZ-om  staza je produžena sve do vrha Humke, te se kružno vraća preko Visa do Mikleuške. Upravo ta trasa planirana je projektom kao poučna staza te će biti opremljena informativnim panelima, putokazima i odmorištima.

- Zahvaljujemo Planinarskom  društvu Yeti na višegodišnjem  trudu i volji da se Moslavačka gora približi i učini dostupnom svim ljubiteljima prirode - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Planinarsko društvo Yeti iz Kutine osnovano je 1984. godine. U društvu aktivno sudjeluje 20-ak planinara koji se bave različitim aktivnostima, od klasičnog planinarenja po hrvatskim i inozemnim planinama do težih alpinističkih uspona. Društvo vodi brigu o “Kružnom putu po Moslavačkoj gori”, planinarskoj stazi uvrštenoj u registar Hrvatskog planinarskog saveza.

Suradnja se nastavlja i dalje, na novim projektima.