Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Besplatna škola plivanja u Čazmi

Plivačima podijeljene diplome za uspješan završetak obuke

Foto: Čazma
No, to je završetak tek prve skupine, jer plivačka škola, pod nazivom "Čazma pliva" održavat će se do 3. rujna

Prvih je tridesetak diploma novim plivačima podijeljeno, a s obukom je počela i druga skupina školske djece koji će plivačke vještine steći na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj – Bioparku Čazma, u sklopu projekta “Čazma pliva”.

Besplatna škola plivanja namijenjena je osnovnoškolcima neplivačima u dobi od sedam do deset godina, počela je 1. kolovoza i traje do 3. rujna. Djecu podučavaju za to osposobljeni treneri, profesori kineziologije, a škola plivanja održava se prema programu Hrvatskog plivačkog saveza. Uz samo učenje plivanja, djeca uče i o važnosti sporta i zdrave prehrane. Za obuku su u sklopu projekta kupljene lopte, daske i plutače za plivanje, golovi na vodi…

Škola plivanja održava se šest dana u tjednu, od osam do 11 sati, a plan je da plivačke vještine savlada devedesetero školaraca.

Projekt “Čazma pliva” pripremila je Razvojna agencija Čazma, a za njega je Ministarstvo turizma i sporta kroz natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača odobrilo 92 tisuće kuna. Obuku budućih plivača sufinancirao je i Grad Čazma s nešto više od 20 tisuća kuna.