Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Natjecanje mladih iz Koprivnice i mađarskog Hévíza

Pobjednica Prvog glasa je Mađarica Nikoletta

Foto: Grad Koprivnica
Sudionici ovog prekograničnog projekta Hrvatske i Mađarske su polaznici glazbenih škola, pjevačkih tečajeva i ostalih srodnih aktivnosti, a osnovna ideja natjecanja jest osigurati pjevački nadarenoj djeci priliku da pokažu talente i sposobnosti, da se uz glazbu povežu, ali i osjete natjecateljski duh

Prvi glas (First voice), natjecanje mladih u pjevanju u kojem su sudjelovali mađarski i koprivnički kandidati, održan je prošli tjedan u Domu mladih u Koprivnici.

Natjecatelji iz Koprivnice sudjelovali su uživo u dvorani, dok su sudionici iz mađarskoga grada partnera Hévíza sudjelovali putem videoprijenosa. Ovo je projekt Share Music, prekogranično natjecanje sudionika iz Hrvatske i Mađarske (što je dio prekogranične suradnje ovih dviju zemalja), a sudionici su polaznici glazbenih škola, pjevačkih tečajeva i ostalih srodnih aktivnosti.

Osnovna ideja natjecanja jest osigurati pjevački nadarenoj djeci priliku da pokažu svoje talente i sposobnosti, da se uz glazbu povežu, ali i osjete natjecateljski duh.

Hrvatske sudionike pripremala je profesorica Darija Kivač, a mađarske učiteljice Balázs Árpádné i Holczerné Szabó Ágnes. Stručni žiri činili su: Martina Đurđević, predsjednica žirija, Gordana Evačić, Mihael Bogčev i Eric Vidović kao članovi.

Glavna nagrada, statua violinskog ključa – umjetničko djelo koje je dizajnirao i izradio podravski umjetnik kipar Dragutin Ciglar Lao - pripala je Nikoletti Endrődi koja se predstavila pjesmom Anyone pjevačice Demi Lovato i putuje u mađarski Heviz.