Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Uskoro više mjesta za mališane

Počela dogradnja zgrade jaslica DV Zeko

Foto: Mihaela Feldi
Radovi su vrijedni gotovo tri milijuna kuna, a završetak posla predviđen je za 13 mjeseci

Nakon što su Grad Slatina i Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave sredinom listopada zaključili ugovor o javnoj 
nabavi radova za dogradnju zgrade jaslica Dječjeg vrtića Zeko Slatina, ovih su dana u dvorištu iza zgrade jaslica u Ulici bana 
Jelačića 25 u Slatini započeli i konkretni radovi.

Radovi su vrijedni 2,980.268 kuna, a rok im je 13 mjeseci. Sredstva za dogradnju zgrade jaslica osigurao je Grad Slatina u svom proračunu, dok će dio radova i usluga za “Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića” sufinancirati Središnji državni  ured za demografiju i mlade, u iznosu od 436.769 kuna.

Početkom studenog započeli su pripremni radovi te je uklonjena stara pomoćna zgrada i iskolčeni su temelji za novu zgradu koja će u konačnici u prizemlju imati dva dječja dnevna boravka s vanjskom terasom i izlazom u vrtićko dvorište, dok će u potkrovlju biti smještena dva uredska prostora i jedna višenamjenska dvorana.

Gradilište su obišli slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica DV Zeko Sanela Valpovac Maurer, u pratnji voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Grada Slatine Vesne Klement i višeg savjetnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Borisa Presečana te voditelja građevinskih radova Bože Šilara.

– Drago mi je što će ovaj projekt omogućiti da dvije nove jasličke skupine vrlo brzo budu na raspolaganju građanima grada Slatine, a na taj način ćemo povećati broj polaznika vrtića na 300 – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te zamolio sve korisnike i djelatnike Dječjeg  vrtića Zeko u Slatini, kao i okolne susjede na strpljivost i razumijevanje zbog povremene buke.