Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Za siguran i brz dolazak do centra grada

Počela gradnja nadvožnjaka vrijednog više od 72 milijuna kuna

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Napomenuo je da će se i na ovaj način, uz gradnju obilaznice, rasteretiti prometna infrastruktura u gradu što će rezultirati i sigurnijim prometom za sve njegove sudionike

Iako se taj dan godinama činio kao nemoguć i jedno od neispunjenih obećanja, izvođač radova Poduzeće za ceste iz Slavonskog Broda na gradnji nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice uveden je u posao, čime je realizacija ovoga kapitalnog projekta u Vinkovcima konačno počela.

VINKOVCI Grad poslušao građane, počeli radovi na uređenju parkirališta kod OŠ A. G. Matoša

Početkom studenog 2021.

Tom prilikom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić podsjetio je da je spomenuta tvrtka izabrana kao najpovoljnija na raspisanom natječaju, ali i da je riječ o projektu koji se provodi već gotovo 18 mjeseci.

– Sada napokon s ponosom možemo reći da samo došli do faze kada imamo sve osigurane uvjete da započnu građevinski radovi na ovoj lokaciji. Na početku mandata govorio sam da mi je ovaj posao velika obveza i da mora što prije biti završen tako da je ovo i za mene osobno poseban trenutak. Prema planu, kompletni radovi trebali bi biti gotovi u sljedeća 34 mjeseca, odnosno nadvožnjak bi trebao biti pušten u rad početkom studenoga 2021. godine – rekao je Bosančić.

Istaknuo je da je riječ o projektu vrijednom više od 72 milijuna kuna te da je najvažnije da će građanima Borinaca njegovim završetkom biti osiguran siguran i brz dolazak do centra grada.

Ilustracija Tribina Uloga žena vinkovačkog kraja u ratu

Napomenuo je da će se i na ovaj način, uz gradnju obilaznice, rasteretiti prometna infrastruktura u gradu što će rezultirati i sigurnijim prometom za sve njegove sudionike.

U povodu početka građevinskih radova na realizaciji ovoga projekta Vinkovce je posjetio i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric koji je rekao da mu je izuzetno drago da kao središnja agencija, zajedno s Gradom Vinkovcima, mogu realizirati još jedan u nizu velikih projekata. Prema njegovim riječima, ovaj projekt dio je Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

– Na području grada možemo trenutačno izdvojiti i realizaciju projekta Poduzetničkog inkubatora, ali i projekt Dnevne kirurgije. Cilj ovih i ovakvih projekata je doprinijeti razvoju ovoga kraja i građanima omogućiti što kvalitetnije životne uvjete – rekao je Petric.

Dodao je i da je Grad Vinkovci, kao investitor, predao gradilište, tehničku dokumentaciju i sve potrebne dozvole kako bi izvođač u ugovorenom roku sagradio nadvožnjak i prilaznu prometnicu s pripadajućim biciklističkim stazama. Pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić rekla je da su ovakvi trenuci, kada počinju radovi, ono najljepše u njihovu svakodnevnom poslu.

Poljoprivreda i turizam Održan 1. festival šunke, vina, rakije i kulena

Sav trud se isplatio

– Kada sve privedete kraju i kada radovi počnu, onda vidimo koliko se isplatio sav onaj trud koji smo uložili u pripremu projekata. Drago mi je prije svega što će građani Borinaca konačno moći brže stići do središta grada. Naravno da ovo nije kraj ulaganja u Vinkovce, dapače, intencija je daljnje ulaganje, pogotovo u novom projektnom razdoblju od 2021. do 2027. godine gdje se nadamo novim projektima, ne samo infrastrukturnim nego i onima koji će podići gospodarstvo Vinkovaca i okolice – rekla je Bilić.