Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Grad poslušao građane, počeli radovi na uređenju parkirališta kod OŠ A. G. Matoša

1/7
Foto: Grad Vinkovci
Ispred škole bit će uskoro sagrađeno i autobusno ugibalište, objasnio je gradonačelnik prilikom obilaska lokacija na kojima su radovi

Proteklih mjeseci Vinkovci su postali veliko gradilište tako da se radovi na obnovi komunalne infrastrukture mogu vidjeti u svakom dijelu grada. Grade se i popravljaju ceste, vodovodna mreža, rasvjeta, dječja igrališta, nogostupi, parkinzi…

OBNOVA I UREĐENJE INFRASTRUKTURE Naselje Sotin dobilo spust prema Dunavu

Vinkovci su sve uređeniji i ljepši grad, a i kvaliteta života građana iz dana u dan je sve veća. Neke od lokacija na kojima se obavljaju radovi, s ciljem da se upoznaju s njihovom dinamikom, obišao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Treba znati i da je dio radova planiran ranije, ali i da je dio realiziran nakon prijedloga građana izrečenih na javnim tribinama koje su organizirane u svim mjesnim odborima na području grada.

Parkiralište kod policije

– Zadovoljan sam jer i u ovoj godini imamo puno i velikih i malih stvari u dijelu komunalne infrastrukture, vjerujem na zadovoljstvo građana, jer sve su to stvari koje njima život znače – rekao je Bosančić.

Foto: Grad Vinkovci

Još jednom je ponovio da mu je uz to da grad što ljepše izgleda i napreduje, cilj i da korist od gradskog proračuna imaju sve generacije Vinkovčana. U sklopu obilaska radova Bosančić je obišao i parkiralište kod PU vukovarsko-srijemske i Centra za socijalnu skrb Vinkovci. Kako je rekao, u uređenje toga parkirališta Grad je uložio oko 900 tisuća kuna.

– Uređenje ovoga prostora otklonit će muku koju su građani u ovome dijelu grada imali pri parkiranju. Svi znamo kako je tu bio samo nasipan kamen pa smo imali lokve vode, blato… S realizacijom ovoga projekta cijeli ovaj prostor dobio je jednu sasvim drugu i ljepšu vizuru – rekao je Bosančić koji je obišao i radove na parkiralištu kod OŠ A. G. Matoša.

Najavio je da će ispred škole uskoro biti sagrađeno i autobusno ugibalište te istaknuo da je do ovih radova došlo nakon što su na probleme u tome dijelu grada upozorili sami građani.

Sustav odvodnje će se proširiti, a stopa priključenosti povećati s 52 na 90 posto

– Na tribini za Mjesni odbor Lapovci roditelji koji dovoze djecu u školu upozorili su ga na problem sigurnosti u prometu te prilaza školi vozila s djecom s invaliditetom. S ugibalištem za autobuse otklonit ćemo zastoje u prometu zbog stajanja autobusa na cesti, a gradnjom parkirališnog prostora za djelatnike škole oslobodit ćemo prilazni put do ulaza u školu za lakšu komunikaciju vozila koja prevoze djecu s invaliditetom – rekao je Bosančić napominjući da se vrlo brzo krenulo s rješavanjem problema.

U planu još radova

Nije zaboravljeno ni gradsko naselje Slavija gdje je već uređen novi prostor za okupljanje i druženje na otvorenom. Tu je sada preostalo riješiti još samo rasvjetu. Tijekom radova Slavija je dobila sportski teren, moderno dječje igralište i sjenicu za predah u hladu. Ovaj dio grada sada tako ima svoj mali trg za okupljanje svih generacija, u čiju je izgradnju iz gradskog proračuna uloženo 800 tisuća kuna.

– Uz spomenute projekte trenutačno se rade i staze u ulicama Katarine Kotromanić i Nikole Tordinca te rasvjeta u Ulici Ivana Kozarca, a do kraja godine očekuju se još neki radovi – istaknuo je Bosančić.