Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Polaganje kamena temeljca

Počela gradnja središnjeg paviljona sisačke bolnice

Počela gradnja bolnice u Sisku
1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Bolnica će dobiti novih 8400 kvadratnih metara prostora u kojem će se, uz dnevnu bolnicu i hitni prijem, smjestiti laboratoriji i hemodijaliza

Do kraja siječnja 2020. bit će završena gradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić'. Kamen temeljac objekta vrijednog 106 milijuna kuna koji u sisačku bolnicu donosi i objedinjeni hitni prijem te dnevnu bolnicu u srijedu su zajednički postavili ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović te župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Ugovor o izgradnji paviljona za sisačku bolnicu nema više šetanja po odjelima Potpisan ugovor od 106 milijuna kuna za gradnju središnjeg paviljona bolnice

- Ovaj objekt vrlo je važan za bolnice paviljonskog tipa kao Sisak. On će donijeti novu kvalitetu, ne samo u komfornom smislu, nego i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu koju će pacijenti itekako osjetiti - rekao je ministar Kujundžić istaknuvši kako statistike pokazuju da je u ustanovama s razvijenim dnevnim bolnicama učinkovitije liječenje za 20 do 25 posto od onih bez dnevne bolnice.

- Naša će bolnica dobiti novih 8400 kvadratnih metara prostora u kojem ćemo, uz dnevnu bolnicu i hitni prijem, smjestiti laboratorije i hemodijalizu. Najveću dobrobit će imati oni koji će  se liječiti u našoj bolnici, ali značajno će se poboljšati uvjeti rada naših liječnika i osoblja koji će raditi u suvremenim prostorima s najmodernijom opremom - rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

- Cijena gradnje je 106 milijuna kuna od kojih je 70 milijuna osigurano iz europskih fondova, 20-ak milijuna dat će ministarstva, a ostatak će biti plaćen iz sredstava Sisačko-moslavačke županije. Drago mi je što smo, nakon osam godina pripremanja, počeli i s gradnjom bolnice - dodao je župan Ivo Žinić.

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Dovršetak za 19 mjeseci Gradnja središnjeg paviljona počinje 1. ožujka