Izbornik
Naslovnica Gradovi
POŠTANSKI URED U NOVSKOJ

Počeli radovi na novim prostorima pošte

Foto: Grad Novska
Novi ured pošta će imati u Ulici Kralja Tomislava

Započeli su građevinski radovi u prostorima zgrade u Ulici kralja Tomislava 4, u koje će se završetkom poslova, s dosadašnje lokacije na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9 preseliti Poštanski ured u Novskoj. Zamjenom nekretnina Grad Novska dobio je etažni dio sadašnje zgrade Pošte ukupne površine 181,26 m² s pripadajućim zemljištem, a Hrvatske pošte poslovni prostor površine 189,36 m², a nakon rekonstrukcije unutrašnjosti, moderno opremljene urede.

OLAKŠICE Poduzetnici ne moraju plaćati lokalne poreze

Kako je vrijednost gradske nekretnine veća, Hrvatska pošta doplatila je iznos od 155.400 kn. Krajem prošle godine ugovor o zamjeni nekretnina potpisali su Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatskih pošta i Marin Piletić, gradonačelnik.

Kako je tada najavljeno, u novim prostorima, osim pošte, bit će i ured Hrvatske poštanske banke za sve bankarske poslove građana. Dosadašnja zgrada pošte najljepši je ostatak povijesnih zdanja iz prošlosti Novske, njezino stanje odavno traži potpunu obnovu, a za to će se tražiti sredstva iz programa EU fondova.

Grad Novska namjerava nekadašnju zgradu pošte izgrađenu 1905., koje je zaštićeno pojedinačno kulturno dobro, obnoviti i urediti za potrebe Pučkoga otvorenog učilišta i Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije PISMO. Preseljenje poštanskih ureda i početak rada u novim prostorima predviđeno je tijekom ovog proljeća.