Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
VRIJEDNO 2,5 milijuna eura

Počinje rekonstrukcija Društvenog doma u Jablanovcu

Foto: Zaprešić
. Uz njegovu društvenu namjenu, planirana je i odgojno-obrazovna pa će tako biti osiguran i prostor dječjeg vrtića za dvije odgojne skupine što će zasigurno unaprijediti kvalitetu života Jablanovčanima – rekao je gradonačelnik Turk.

Početkom veljače počet će radovi na potpunoj rekonstrukciji Društvenog doma u Jablanovcu, najavili su u Gradu Zaprešiću. Ugovor vrijedan gotovo 2,5 milijuna eura (s PDV-om) potpisali su gradonačelnik Željko Turk i Tomislav Bolotin, direktor tvrtke Magnum Supra, koja je po provedenom postupku javne nabave izabrana za izvođača radova kao najpovoljniji ponuditelj.

Rok je 18 mjeseci

– Veseli me što smo se danas simbolično okupili u jablanovečkom Društvenom domu, posljednji put u objektu kakav je dosad bio. Dom koji je ionako bio zreo za obnovu dodatno je oštetio i potres pa je rekonstrukcija koja slijedi, uz trenutačnu izgradnju kanalizacijske mreže, svakako među većim investicijama u Jablanovcu. Uz njegovu društvenu namjenu, planirana je i odgojno-obrazovna pa će tako biti osiguran i prostor dječjeg vrtića za dvije odgojne skupine što će zasigurno unaprijediti kvalitetu života Jablanovčanima – rekao je gradonačelnik Turk.

Dječji vrtić sa zasebnim ulazom nalazit će se u prizemlju, a rekonstrukcijom su predviđene i prostorije za djelatnike, priručna kuhinja te potrebni spremišni prostori. Na prvom katu uredit će se prostorije za potrebe kulturno-umjetničkog društva i mjesnog odbora, jedna veća polivalentna dvorana za događanja te sanitarni čvorovi, garderoba, čajna kuhinja i spremišta. Ugovorom zadan rok za dovršetak radova je 18 mjeseci, a direktor tvrtke izvođača Tomislav Bolotin poručio je da će uložiti maksimalne napore da se taj rok ispoštuje, ali i da objekt bude na ponos Gradu Zaprešiću i lokalnim mještanima, kako vizualno tako i kvalitetom.

Za olakšanje života

Zadovoljstvo je izrazio i predsjednik Mjesnog odbora Jablanovec Miroslav Tomašec. – Napokon se ostvaruje ono što se nekad činilo nedostižnim, i to zahvaljujući dobroj suradnji i komunikaciji sa stručnim službama i vodstvom Grada Zaprešića. Sretan sam što ćemo ponovno oživjeti društveni život u Jablanovcu, a posebno me veseli budući vrtić koji će mladim obiteljima olakšati život ovdje – istaknuo je M. Tomašec.