Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek sugrađanima uljepšao blagdane

Podijelili 2500 porcija fiša, božićnice, darove za djecu...

1/2
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Za ovu namjenu iz proračuna je izdvojeno 30.000 kuna. Podjeli fiša pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić sa zamjenicima Draganom Vulinom i Jasenkom Crnković

Grad Osijek i ove je godine na Badnjak upriličio zajedničko blagdansko blagovanje sa sugrađanima. Na Adventu u Tvrđi podijeljeno je 2500 porcija ribljeg paprikaša koje su skuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje. Za ovu namjenu iz proračuna je izdvojeno 30.000 kuna. Podjeli fiša pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić sa zamjenicima Draganom Vulinom i Jasenkom Crnković.

Nebo je nad Osijekom na Badnju noć osvijetljeno svjetlosnom instalacijom koja je s četiri strane svijeta Osječane dovela do Konkatedrale ispred koje je osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postavio jaslice.

– Neka duh Božića probudi najbolje u svima nama, a poruka nade donese obilje mira i zdravlja cijeloj Hrvatskoj. Čestit Božić i blagoslovljena 2023. godina – poručio je gradonačelnik Radić. Grad Osijek podijelio je proteklog tjedna i božićne darove za djecu iz obitelji slabijeg imovnog stanja te djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima s područja grada. S darovnom karticom u vrijednosti od 400 kuna Djed Božićnjak darivao je 263 djece do 15 godina starosti, za što je iz proračuna izdvojeno 200 tisuća kuna.

Nadalje, za isplatu božićnica osječkim umirovljenicima i socijalno potrebitim osobama u gradskom je proračunu osigurano 1,5 milijuna kuna, a isplatom će biti obuhvaćeno 10 tisuća umirovljenika. Ovisno o iznosu mirovine, božićnice su iznosile od 100 do 400 kuna. Beskućnici i nositelji prava za naknadu troškova stanovanja, odnosno prava na pomoć prehrane dobili su 300 kuna.