Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sporazum o suradnji

Podravka će otkupljivati proizvode zadruga hrvatskih branitelja

Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ministar Tomo Medved rekao je novinarima da je sporazum jedna od mjera kojom se želi smanjiti broj nezaposlenih branitelja

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar potpisali su u utorak u Koprivnici sporazum o suradnji te tvrtke s ministarstvom u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja od 2018. do 2020. godine.

Ministar Medved rekao je novinarima da je sporazum jedna od mjera kojom se želi smanjiti broj nezaposlenih branitelja.  Ovakvom suradnjom Podravke i ministarstva, koja osigurava siguran plasman proizvoda, motivira se branitelje na udruživanje u zadruge ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Krajnji rezultat je zapošljavanje braniteljske populacije i njihovih obitelj, istaknuo je.

Dodao je da je u Ministarstvu hrvatskih branitelja 268 zadruga koje u svojem programu imaju poljoprivrednu djelatnost s kojom mogu postati Podravkin partner.

Ministar Medved je podsjetio da će se sutra pred saborskim zastupnicima na prvom čitanju naći novi Zakon o braniteljima s mjerama koje omogućuju njihovo lakše zapošljavanje.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar podsjetio je na ulogu koprivničke tvrtke u Domovinskom ratu.

"U vrijeme rata Podravka je bila hraniteljica branitelja i pritom si je osigurala značajnu ulogu u borbi za samostalnost Hrvatske. Ona je uvijek imala domoljubnu komponentu djelovanja, a tako je ostalo i do današnjeg dana", rekao je Pucar, ističući da se to očitovalo od početka krize koja je uzdrmala Agrokor. Po njegovim riječima, Podravka je bila prva za očuvanje Agrokora, ne Agrokora kao kompanije, nego Agrokora kao stabilnosti hrvatske ekonomije. "Dok su pojedinci i pojedine privatne kompanije zaustavljale isporuku robe Konzumu, Podravka je do zadnjeg dana, s Vladom, podržavala taj sustav kako bi on danas bio održiv i perspektivan", istaknuo je Pucar.

Dodao je da je Podravka i ove godine u cijeloj zemlji podigla razinu otkupa poljoprivrednih proizvoda.

"Otkupljujemo sve proizvode s naših polja u količini koja zadovoljava naše prerađivačke kapacitete. Planiranim proširenjem prerađivačkih kapaciteta u tvornici Kalniku bit će omogućen otkup još većih količina sirovina s hrvatskih polja", ocijenio je Pucar.

Prije posjeta Podravci ministar Medved sastao se s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom.