Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Pomoć uoči Uskrsa u Vinkovcima

Poklon-paketi za 38 obitelji te još 44 paketića za naše najmlađe

storyeditor/2024-03-29/Paketi_2.jpg
1/2
Foto: Grad Vinkovci Gradske vlasti i ove su godine pripremile prigodne uskrsne poklon-pakete

Uoči blagdana Uskrsa vinkovačke gradske vlasti i ove su godine pripremile uskrsne prigodne poklon-pakete za obitelji u potrebi. Cilj je uljepšati im i na ovaj način uskrsne blagdane.

– Uoči Uskrsa podijelili smo pakete za 38 obitelji te još 44 paketića za naše najmlađe. U božićno i uskrsno vrijeme osiguramo darove za naše obitelji u potrebi, a sve kako bismo im smanjili troškove života i ujedno obogatili uskrsnu trpezu – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

Dodao je da se pri pripremi blagdanskih paketića uvijek gleda da to budu prehrambene namirnice koje su u skladu s uskrsnom trpezom. Isto tako vodi se računa i o tome ima li u obitelji djece te se na taj način pripremaju paketići i za njih. Uvijek se stavlja naglasak na obitelji s više djece.

Pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković rekla je kako je ovo jedna od 20 mjera koje su sadržane u odluci socijalne skrbi Grada Vinkovaca za 2024. godinu, kojom se nastoji pomoći svim kategorijama stanovništva koje se nađu u nekim poteškoćama. 

storyeditor/2024-03-29/bj_bb_fo.jpg Bjelovar dodatno iz proračuna izdvaja za rad pomoćnika u nastavi za učenike Pomoćnicima u nastavi 16 posto veća plaća, grad osigurao 50.000 eura storyeditor/2024-03-29/akcija_1.jpg Županija poduprla dvije humanitarne akcije Podrška ženama liječenim od raka dojke i mladiću koji sam skrbi o dvije sestre storyeditor/2024-03-29/Bela_1__1_.jpg Obnova dvorca bit će poticaj mještanima za bavljenje turizmom Županija postala vlasnik dvorca Bela I iz Doline vitezova