Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih potpora

Pola milijuna za jačanje poduzetništva u Garešnici

Foto: GAREŠNICA
Od 65 potpora, šest su ostvarili poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, a ostale su dobili poduzetnici i obrtnici, za osnivanje novih obrta i poduzeća te za nabavu strojeva i opreme

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji su se javili na javni poziv Grada i ispunili sve propisane uvjete za dodjelu sredstava. Riječ je o 65 potpora, 
od kojih su njih šest ostvarili poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, dok su ostale dobili poduzetnici i obrtnici, i to njih sedam za osnivanje novih obrta i poduzeća, a ostale su dodijeljene za sufinanciranje nabave strojeva i opreme.

– Kao i prijašnjih godina, još od 2016. kada smo krenuli s potporama, htjeli smo biti podrška našim poduzetnicima i obrtnicima te poljoprivrednicima jer oni svojim radom i djelovanjem pokreću ovaj grad. Žao nam je što nismo mogli potpore osigurati svima koji su podnijeli prijave jer je bilo više zainteresiranih nego što je bilo osiguranih proračunskih sredstava. Potpore su isplaćivane prema redoslijedu zaprimanja prijava sve do utroška planiranog iznosa, o čemu je brigu vodilo gradsko povjerenstvo. No zato će već ove godine prednost imati svi koji sada nisu dobili potpore – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Za nabavu strojeva i opreme osigurano je 400 tisuća kuna, za osnivanje novih poduzeća i obrta 30 tisuća kuna te za poljoprivredu 50 tisuća kuna. Cilj je ovih potpora jačanje konkurentnosti postojećih poduzeća te motiviranje novih poduzetnika da se odluče pokrenuti posao u Garešnici.