Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
POTPORE GRADA ĐAKOVA

Poljoprivrednicima ukupno 225.000 kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Potpisano je prvih 28 ugovora iz ovogodišnjeg programa potpora

Prvih 28 ugovora za dodjelu potpora u 2021., ukupne vrijednosti nešto veće od 225.000 kuna, s vlasnicima OPG-ova i obrta u poljoprivredi potpisao je nedavno gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić. Riječ je o potporama iz Programa dodjela potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Đakova za razdoblje 2021. – 2023., a odnose se na veljaču i ožujak ove godine.

Ilustracija Općina Dubrava ima nove mjere za rješavanje stambenog pitanja mladih Kupujete ili obnavljate kuću? Općina će sudjelovati u trošku

– Lani smo završili prvi trogodišnji ciklus Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju kroz koji je Grad Đakovo dijelio potpore malim poljoprivrednicima. U proteklom trogodišnjem razdoblju isplaćeno je tako više od milijun kuna potpora za 116 korisnika. Danas smo potpisali prvih 28 ugovora iz ovogodišnjeg Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju u iznosu od 225.000 kuna. Podsjećam da u proračunu imamo predviđeno 600.000 kuna i javni poziv je i dalje otvoren. Pozivam sve druge male poljoprivrednike da se jave u Grad Đakovo i zatraže potpore koje će se isplaćivati sve do iskorištenja planiranih sredstava – rekao je gradonačelnik Mandarić. Dodao je i kako se nada će i ove gradske mjere pridonijeti razvoju poljoprivrede, malih OPG-ova koji jesu i trebaju biti stup poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Potporu je ostvarilo 20 korisnika, a s obzirom na to da je obuhvaćeno više mjera, potpisuje se 28 ugovora. Najviše prijava odnosilo se na potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima, za što su odobrene 100.872 kune. Slijedi mjera koja obuhvaća potpore za ulaganje u podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, za što je odobreno 97.417 kuna. Mjeru za ulaganje u plastenike iskoristila su tri korisnika, ukupno je to 26.738 kuna.