Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
humanitarna udruga 'Dobra volja' u akciji

Pomažu baki bez struje i vode: Ovo je prestrašno i očito sustav ovakve ljude ne registrira

Baki koja živi u teškim uvjetima stigla pomoć humanitarne udruge Dobra volja
1/6
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Udruga 'Dobra volja' uz pomoć mreže volontera, spojenih preko Facebooka, tri godine pomaže siromašnim i zaboravljenim ljudima

Sisački volonteri zagrebačke humanitarne udruge "Dobra volja" obišli su u četvrtak 87-godišnju Milku Kiretu, koja sama živi u Stupnu, naselju nadomak Siska. Iako se Milka ne žali na ništa, uvjeti u kojima ona živi, bez struje i pitke vode, nisu primjereni 21. stoljeću.

kune na području grada Siska Osigurane uskrsnice umirovljenicima, a prvi put dobit će ih i nezaposleni

"Meni je dobro, zadovoljna sam, niti se što bojim. Grijem se na ovu pećicu, hranim mačke. Nešto razuckam i prođe dan. Ne treba mi ništa, jedino da se godine vrate. Drago mi je kad me posjete ljudi pa popričam jer sama živim ovdje od 1999. godine, otkad je suprug umro", kazuje nam simpatična Milka, začuđena posjetom novinara.

I uistinu ona se na ništa ne žali, ali stanje kuće je jako loše, prozori se ne mogu zatvoriti, vodu donosi iz bunara... Kuća je puna vlage. Postoje priključci i vode i struje, ali zbog kvarova na instalacijama i cijevima, iz pipa voda ne ide, a žarulje ne svijetle. 

"Naša volonterka iz Siska je slučajno naišla na Milku i sada joj svaki dan donosimo kruh, svakih par dana dobije kuhano jelo, drva i to. Ovo je prestrašno i očito sustav ovakve ljude ne registrira. Mi smo sami obavijestili socijalnu službu koji su baku obišli u petak, danas je došla i patronažna sestra. Baka nije nezadovoljna, ali ovo nisu dobri uvjeti za život. Mi smo joj donijeli novu posteljinu, posuđu, počistit ćemo jer ona to ne može, ali treba ju paziti", kazuje nam Marijana Matišić, predsjednica Udruge "Dobra volja".

Ova udruga uz pomoć mreže volontera, spojenih preko Facebooka, tri godine pomaže siromašnim i zaboravljenim ljudima.

"Nažalost, ima u svakome gradu bar jedan ovakav  slučaj. To je prestrašno, mi smo ljudski postupili, naišli na baku i pomogli", kazuju nam volonteri Marija, Jelena, Mario... 

Udrugu "Dobra volja" možete potražiti na Facebooku, a Milku Kiretu na adresi Stupno 103 kod Siska.

Park skulptura Željezare Sisak projekt CAPuS Za spas Parka skulptura Željezare Sisak 1,5 milijuna kuna