Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Nagrađeni najbolji samoborski učenici

"Ponos ste grada Samobora"

Foto: Samobor
– Budite i dalje vrijedni i težite izvrsnosti jer u budućnosti će vam se to višestruko vratiti – poručila je nagrađenima gradonačelnica Petra Škrobot

Grad Samobor upriličio je u Centru za mlade svečanu dodjelu gradskih nagrada i priznanja učenicima samoborskih osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate tj. osvojili jedno od prva tri mjesta, ekipno ili pojedinačno. Sve okupljene učenike i mentore pozdravila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot čestitavši  im na sjajnim rezultatima.

Multitalentirani školarci

– Ponos ste grada Samobora, ovdje smo kako bismo vam čestitali i uručili prigodne nagrade, no najveća nagrada svima vama je 
znanje koje ste stekli svojim radom i marljivim učenjem. Kontinuirano učenje i rad na sebi ključ  je za razvoj svih nas, ali i društva u cjelini.To je ono što vam nitko ne može oduzeti. Budite i dalje vrijedni i težite izvrsnosti jer u budućnosti će vam se to višestruko 
vratiti. Cijenite svoje mentore koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme, motiviraju vas i s vama dijele znanje – poručila je gradonačelnica Škrobot učenicima i zahvalila mentorima i nagrađenima te poželjela da se zasluženo odmore preko ljeta.

Ukupno je nagrađeno 55 učenika i 17 mentora. Uz prigodne darove dobili su i novčane nagrade. Nagrade i priznanja za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima primili su ekipno učenici OŠ Bogumila Tonija u krosu. Prvo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima osvojili su učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Dominik Ante Stier iz španjolskog jezika, a Nika Knežević i Tara Ratešić za samostalni istraživački rad iz povijesti.

Marta Karija iz Osnovne škole Samobor nagrađena je za osvojeno prvo mjesto u atletici, a iz Osnovne škole Bogumila Tonija za osvojeno prvo mjesto u astronomiji nagrađeni su Eva Čakanić i Nikola Varenina. Iz Glazbene škole Ferde Livadića za osvojeno prvo mjesto nagrađeni su Filip Krkulj (violina), Tomo Štrbac (saksofon) i Tin Čretni (udaraljke).

Za osvojeno drugo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima nagrađeni su: Darin Filipčić iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša (geografija), Filip Šuškačević iz OŠ Bogumila Tonija (astronomija) te iz Glazbene škole Ferde Livadića Dora Nizek (flauta), Karlo Kosić (saksofon), Nuša Kelava (udaraljke), Sara Mapilele (udaraljke) i Vito Čretni (udaraljke). Zaslužena priznanja primili su i njihovi mentori. Za osvojeno treće mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima nagrađeni su iz OŠ Bogumila Tonija iz područja astronomije Petra Grubeša i Martin Filipčić.

Velika svečanost

Svečanost dodjele gradskih priznanja, kojoj su nazočili i zamjenik gradonačelnice Petar Burić, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj te ravnatelji osnovnih i  srednjih škola s područja Samobora, svojim nastupom uveličali su mladi glazbenici Sara Mapilele na vibrafonu i Vito Čretni na cajonu i vibrafonu.