Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek na raspolaganju Ukrajincima:

”Ponudili smo prihvatiti i životinje iz kijevskog ZOO vrta”

Foto: Osijek
– Ako netko razumije patnju ukrajinskog naroda, to je hrvatski narod – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić na sastanku s članovima Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva “Lesja Ukrajinka” iz Osijeka

– Ako netko razumije patnju ukrajinskog naroda, to je hrvatski narod, jer smo i sami  osjetili strahote rata, osobito u Osijeku i na 
području Osječko-baranjske županije – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić na sastanku s članovima Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva “Lesja Ukrajinka” iz Osijeka.

– Kao Grad poduzimamo sve što možemo kako bismo olakšali ovu tešku situaciju za ukrajinske državljane. Prihvatni centar za pet slavonskih županija je upravo u Osijeku, u Dvorani Jug II koju je Grad stavio na raspolaganje. Nadamo se da do većeg vala neće doći, ali ako se dogodi, Grad Osijek je spreman. Ovdje imamo 100 kreveta, naša prijevoznička tvrtka GPP je također na raspolaganju. U svakom trenutku smo u mogućnosti otići na granicu i prevesti ukrajinske državljane ovdje u Osijek – dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Radić je zahvalio svim Osječankama i Osječanima koji se svakodnevno javljaju i nude svoj privatni smještaj za primanje izbjeglica, što je učinila i većina hostela i hotela u Osijeku.

Dodao je kako je Grad Osijek u najvećoj mogućoj mjeri na raspolaganju ukrajinskim izbjeglicama te da je kijevskom zoološkom vrtom ponudio i prihvat njihovih životinja u osječkom ZOO vrtu.