Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Nastavak programa Zaželi

Posao za 183 žene, Đakovštini novih 8,9 milijuna kuna

Foto: Đakovo
U financijskom smislu, ukupno 11 jedinica lokalne samouprave, odnosno udruga, među kojima je i jedna lokalna akcijska grupa, u Đakovštinu donose novih 8,9 milijuna kuna. Zaposlit će se i osobe u administraciji

Svečanim preuzimanjem ugovora za Poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, upriličenom u Pitomači u okviru sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u Đakovštini će biti zaposlene 183 žene koje će pružati usluge podrške i potpore starijim osobama. U financijskom smislu, ukupno 11 jedinica lokalne samouprave, odnosno udruga, među kojima je i jedna lokalna akcijska grupa, u Đakovštinu donose novih 8,9 milijuna kuna. Zaposlit će se i osobe u administraciji.

Ugovore je predstavnicima, među kojima je bio i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, uručio ministar Marin Piletić, u prisutnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Ovi ugovori uručeni su nakon što je donesena peta Odluka o financiranju ukupno 170 projekata. Gradu Đakovu odobreno je financiranje projekta “Svi ZAjedno3” u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 1,483.200 kuna te će biti zaposleno 30 žena uz voditelja projekta i administratora.

Osim Grada Đakova, ugovore su preuzeli predstavnici općina Trnava, Gorjani, Satnica Đakovačka, Levanjska Varoš i Strizivojna, zatim LAG-a Strossmayer, Socijalno-humanitarne udruge “Svjetlost”, Udruge invalida rada Đakovo, te Udruge žena “Cicika” Satnica Đakovačka. Ovaj program odobren je i Udruzi za psihosocijalne potrebe “Amadea” iz Đakova.