Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Sve bolje poslovanje garešničke tvrtke Sajam Uljanik

Posjećenost sajma se povećala unatoč pandemiji

Foto: GRAD GAREŠNICA
Procijenjena vrijednost prodane stoke na ovogodišnjem sajmu je oko 2,7 milijuna kuna

Od početka prošle godine na čelu gradske tvrtke Sajam Uljanik d.o.o. nova je uprava na čelu s direktorom Josipom Vacekom koji je na tom mjestu zamijenio Zdravka Lojkića. Za prokurista tvrtke imenovan je Vjekoslav Filipec.

Međutim, novu je upravu, odlučnu da unaprijedi rad sajma, dočekala pandemija koronavirusa zbog koje je njegov rad privremeno zatvoren. Vrijeme do ponovnog otvaranja iskoristili su za uređenje dotrajale zgrade sajma u čemu su im uz Grad Garešnicu pomogli i mještani Uljanika. Uredili su i prilaz oko zgrade sajma kako bi olakšali pristup istovaru stoke na vagu, a nakon ukidanja zabrane sajmovanja prionuli su osnovnom poslu.

– Posjećenost sajma unatoč pandemiji povećala se te je otkupljeni broj stoke povećan u odnosu na godinu ranije. Prodano je 865 janjaca, 110 koza, 379 teladi, 310 odojaka, 20 krava, 3 konja, 28 bekona i 420 ulaznica, a procijenjena vrijednost prodane stoke je oko 2,7 milijuna kuna. Kako bi povećali posjećenost sajma nismo naplaćivali korištenje javnih površina ugostiteljima, obrtnicima i OPG-ovima, a zbog istog smo razloga smanjili cijenu ulaznice sa 20 na 10 kuna – rekao je direktor Sajma Uljanik Josip Vacek.