Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Radovi na uređenju Garešnice ne posustaju

Postavljaju se polupodzemni spremnici za otpad, projekt je vrijedan 800.000 kuna

Foto: GAREŠNICA
Gradska uprava pregovara i s Čazmatransom o uređenju autobusnog kolodvora

Projekti u Garešnici ne posustaju, radovi na uređenju centra grada su u tijeku. Također, radovi na Knjižnici i čitaonici “Đuro  Sudeta” napreduju po planu pa je otvorenje zamišljeno za Dan grada. Radi se na još nekoliko projekata koje gradonačelnik Josip Bilandžija smatra iznimno važnima.

– Završetkom navedenih radova dobili smo priliku za nastavak uređenja grada. Slijedi postavljanje polupodzemnih spremnika za otpad na deset lokacija, od čega će šest biti u centru grada. Riječ je o nešto većem projektu vrijednom 800 tisuća kuna. Valja napomenuti da se radi o otvorenom postupku pa treba nešto više vremena za realizaciju, jer nije isto postaviti dva spremnika ili deset – iznio je planove gradonačelnik Bilandžija.

Grad Garešnica financirat će 60 posto iznosa, a 40 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S radovima se nastavlja i na katastarskoj izmjeni Grada Garešnice što je pridonijelo uređenju imovinskopravnih odnose s Čazmatransom i autobusnim 
kolodvorom. Time su se stvorile pretpostavke da se može uređivati kolodvor jer, iako je Čazmatrans vlasnik većinskog dijela, postoji jedan gradski dio i tu će doći do promjena. Grad je u pregovorima s Čazmatransom pa je izgledno da će u zajedničkom projektu Grad i Čazmatrans urediti postojeću lokaciju.