Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 54 pregleda
Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce

Potpisan povijesni dokument između tri lokalne jedinice

Aglomeracija Crikevnica, Novi Vinodoloski, Selce
Foto: Grad Crikvenica
Projekt je vrijedan 350 milijuna kuna, a pripremao se dvije i pol godine

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić potpisali su pismo namjere i ugovor o suradnji vezan uz 350 milijuna kuna vrijedan projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda – Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“. 

Među potpisnicima su bili i direktori komunalnih trgovačkih društava, novljanske Žrnovnice – Igor Uremović i crikveničke Murvice – Jevgenij Prpić, a potpisivanje dokumenata bio je i posljednji obvezan čin prije aplikacije projekta. 

Direktor KTD Vodovod Žrnovnica, Igor Uremović na samom je početku kazao nekoliko financijskih i tehničkih podataka vezanih uz sam projekta. Tako se projekt od 350 milijuna kuna pripremao dvije i pol godine, a za njega će Europski kohezijski fond izdvojiti 251 milijun kuna, država otprilike 80 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave otprilike 30 milijuna kuna. Istovremeno, u pripremi je i druga faza projekta, teška 120 milijuna kuna, a odnosi se na pokrivanje mjesta Klenovica, Jadranovo i Vinodolska općina, priopćili su iz Grada Crikvenice

Svi nazočni naglasili su izrazito dobru suradnju i na ostalim projektima te zadovoljstvo ovim povijesnim projektom koji do sada nije zabilježen na crikveničko-novljanskom području.