Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
rekonstrukcija i dogradnja

Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta lučica Podvorska

Crikvenica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Gradonačelnik Rukavina najavio je da se za 2018. godinu planira jedna od većih kapitalnih investicija, teška preko 10 milijuna kuna, a tiče se izgradnje Zapadnog lukobrana

U Gradskoj upravi Grada Crikvenice jučer je potpisan ugovor o sufinanciranju između Grada Crikvenice i Županijske lučke uprave kojeg su potpisali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica, Mario Kružić.

Ukupni iznos do sada ugovorenih radova za projekt rekonstrukcije i dogradnje luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska, iznosi 6,1 milijun kuna (s PDV-om). U projektu financijski sudjeluju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa 2,6 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija s ukupno 2 milijuna kuna te Grad Crikvenica sa pola milijuna kuna. Ostatak iznosa od jedan milijun kuna bit će podmiren iz vlastitih sredstava Županijske lučke uprave Crikvenica.

Gradonačelnik Damir Rukavina rekao je kako je izrazito sretan što je ovaj projekt doživio realizaciju, ali da isto tako mora istaknuti kako bi to bez pomoći Ministarstva mora, prometa i infrastrukture bilo gotovo nemoguće i da se ovim putem mora zahvaliti ministru Olegu Butkoviću koji je uložio u Grad Crikvenicu kao niti jedan ministar do sada.

Najavio je da se za 2018. godinu planira jedna od većih kapitalnih investicija, teška preko 10 milijuna kuna, a tiče se izgradnje Zapadnog lukobrana te da se i ovdje nada podršci navedenog ministarstva.

Ravnatelj županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić istaknuo je kako će se projektom luke Podvorska osigurati dodatnih 45 vezova te je završetak radova najavljen za 20. travnja ove godine. Dotakao se i budućeg projekta Zapadnog lukobrana, koji bi bio potpora i dodatna sigurnost prvoj županijskoj brodskoj liniji – Šilo-Crikvenica koja je uvedena prije otprilike 2 mjeseca. Isto tako, gospodin Kružić se zahvalio Gradu Crikvenici na suradnji i na pomoći te najavio i buduću suradnju.