Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
promocija udomiteljstva

Potpisan ugovor o suradnji UNICEF-a i Grada Velike Gorice

Foto: Grad Velika Gorica
Nadamo se da će na području Velike Gorice biti više udomitelja, posebno najmlađe djece. Voljeli bismo da niti jedno dijete do sedam godina ne mora biti smješteno u ustanovu za skrb, već u toplini obiteljskog doma - poručuju iz UNICEF-a

Grad Velika Gorica te tvrtke VG Čistoća i VG Vodoopskrba potpisali su sporazum kojim će podupirati UNICEF-ove aktivnosti na dobrobit djece. Cilj suradnje Grada i gradskih tvrtki s UNICEF-om je promocija udomiteljstva i zaštita prava na život, a građane će se o tome informirati kroz prigodne letke koji će im pristići na kućnu adresu.

Nastavak suradnje gradskih tvrtki i UNICEF-a potpisan novi sporazum Nastavak suradnje UNICEF-a i Grada Splita

UNICEF sustavno provodi različite programe za podršku roditeljstvu, pa je tako educirao timove dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje naziva “Rastimo zajedno”, dok DV Žirek provodi program “Rastimo zajedno Plus”, za roditelje najmlađe djece s poteškoćama u razvoju.

- U Velikoj Gorici provode se brojni programi za podršku roditeljima i djeci te me raduje što će ova suradnja od sada biti dvosmjerna. Nadamo se da će naša suradnja ovim sporazumom dobiti novi zamah i nove dosege, kako bi što više građana bilo informirano o potrebama nezaštićene djece u Hrvatskoj, djece koja ne žive unutar obitelji te nemaju adekvatnu skrb u najranijoj dobi - istaknula je predstavnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković.

Gradski bazen u Velikoj Gorici za male neplivače, plivače i umirovljenike Gradski bazen Velika Gorica pokreće 6 plivačkih programa

- Nadamo se da će na području Velike Gorice biti više udomitelja, posebno najmlađe djece. Voljeli bismo da niti jedno dijete do sedam godina ne mora biti smješteno u ustanovu za skrb, već u toplini obiteljskog doma - poručila je Ivković.