Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Potpisana još dva ugovora za mlade obitelji

Foto: GAREŠNICA
Želja nam je da budemo podrška vama i vašim obiteljima te da zajedno stvaramo bolju i uspješniju Garešnicu – kaže gradonačelnik Josip Bilandžija

Čak dvoje novih korisnika u gradskoj je upravi Grada Garešnice potpisalo ugovore za mlade obitelji. Prva je Nina Zrinski koja je aplicirala za mjeru 1.1, odnosno  kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a drugi je Milan Števčić koji je ugovor potpisao za mjeru 1.2. ili rekonstrukciju stambenog prostora, obiteljske kuće ili stana.

Gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija ovu vrstu pomoći mladima vidi kao jednu od mjera koje zadržavaju mlade na tom području.

– Zadovoljstvo mi je da vidjeti vas ovdje na potpisivanju potpora za mlade obitelji, a još veće zadovoljstvo je potpisati ugovore. Želja nam je da budemo podrška vama i vašim obiteljima te da zajedno stvaramo bolju i uspješniju Garešnicu. U istom je tonu protekao i moj prošli mandat, a u ovom ćemo se dodatno potruditi oko mladih – zaključio je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Podsjetimo, Grad Garešnica potpore mladim obiteljima nudi od 2017., a samo lani je za stambene mjere za mlade iz garešničkog proračuna izdvojeno više od sto tisuća kuna.

Osim ovih dobrih vijesti, u Garešnici je prošlog tjedna bilo i sportskog uzbuđenja jer je održan Kup jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu na ribnjaku Skresovi u Garešnici. Sudionici 12 ekipa natjecali su se ekipno i pojedinačno u disciplini “Lov ribe hranilicom na dnu – feeder”.

Najuspješnija ekipa bila je iz Niša, dok je drugo mjesto zauzela ekipa iz Beograda. Treće mjesto zaslužila je ekipa iz BiH, dok je najuspješnija hrvatska ekipa, ona iz Varaždina, zauzela 4. mjesto.