Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar
Nagrađivana predstava

Povodom Dana žena 100. izvedba 'Bobočke' u Hvaru

Predstava Bobočka
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
U gradskoj Lođi u Hvaru u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati bit će održana jubilarna 100. izvedba nagrađivane predstave "Bobočka" kazališta "Moruzgva", s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi

Predstavu „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića“ prema romanu Miroslava Krleže adaptirala je dramaturginja Ana Tonković Dolenčić, dok režiju potpisuje Ivan Leo Lemo. U predstavi sudjeluje i konceptualni video umjetnik i skladatelj Willem Miličević, kostime je osmislila Mirjana Zagorec, priopćili su iz Grada Hvara.

- Nakon burne karijere i brojnih uspješnih gostovanja po cijelom svijetu, uzbuđena sam što po prvi put gostujemo na Hvaru s nagrađivanom predstavom „Bobočka“ s kojom smo do sada obišli skoro cijelu Hrvatsku i sudjelovali na mnogim međunarodnim festivalima. Drago mi je da smo u mojem malom kazalištu „Moruzgva“ uspjeli napraviti predstavu s kojom smo publici u Hrvatskoj i regiji približili taj fatalni lik Bobočke koji je jedan od antologijskih Krležinih ženskih likova. Dramaturginja Ana Tonković Dolenčić napravila je izvrstan posao i jednu fatalnu ženu Krležina vremena prebacila u naše vrijeme. Mislim da je Bobočka žena kakva bi svaka žena barem na jedan dan htjela biti, a svaki muškarac na jedan dan biti s takvom ženom. Radujem se što povodom Dana žena obilježavamo 100. izvedbu Bobočke na Hvaru i pozivam vas  da zajedno  provedemo jednu lijepu i ugodnu večer - kazala je Ecija Ojdanić.

Predstava se održava u organizaciji Grada Hvara i tvrtke 'Amadeus'. Ulaznice za predstavu mogu se rezervirati na broj 091 332 32 34.