Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
službe obilaze objekte

Poziv Zadranima: Prijavite štetu od nevremena

poplava Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Početak zaprimanja ispunjenih obrazaca je od trenutka kada se proglasi elementarna nepogoda na području Zadarske županije

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa zamjenikom Antom Babićem i načelnikom PU Zadarske, Nevenom Paškalinom obišao je stanovnike zadarske četvrti Novi Bokanjac gdje više timova vatrogasaca i Odvodnje radi na crpljenju poplavljenih obiteljskih kuća i informirao se o nastaloj šteti. Gradonačelnik i zamjenik građanima su dali informaciju o načinu prikupljanja podataka o pretrpljenoj šteti.

Također je na radnom kolegiju gradonačelnika donesena odluka o početku prikupljanja prijava o nastalim štetama izazvanim nevremenom.

- Sve nadležne gradske službe bit će na terenu tijekom čitavog dana i obilaziti sve javne objekte. Također, sve gradske ustanove i poduzeća ubrzano rade na utvrđivanju i sanaciji nastalih šteta - kažu iz gradske uprave.

Formiran je poseban ured, na adresi Narodni trg 1, soba br. 4, koji će raditi od 8 do 20 sati svakog dana, uključivši subotu i nedjelju i u kojem će građani i pravne osobe moći preuzeti i predati  obrasce za prijavu štete. Početak zaprimanja ispunjenih obrazaca je od trenutka kada se proglasi elementarna nepogoda na području Zadarske županije. 

Krajnji rok za prijavu štete i dostavu obrazaca je, sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologiji za procjenu štete od nepogoda, osam dana od dana kada župan Zadarske županije proglasi elementarnu nepogodu.